Για φτέρνες βελούδο και στην άμμο

ροη

propoli

Της Τάνιας Η. Μαντουβάλου

Ξηρότητα, τραχιά αίσθηση και  σκληρύνσεις στις φτέρνες αποτελούν από τους μεγαλύτερους εχθρούς των γυναικών το καλοκαίρι, καθώς στις διακοπές η ξυπολησιά «παίζει πολύ»,

ειδικά στην παραλία.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου ποδιάτρων-ποδολόγων  Ε. Α.

Αρβανιτάκη, υπάρχουν πάντα τρόποι για να έχετε βελούδινες φτέρνες ακόμα και στην άμμο.

Aliri

«Καταρχήν θα πρέπει να απαλλαγούν τα πόδια από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας για να αναπνεύσουν και να δεχτούν οποιοδήποτε προϊόν θρέψης και ενυδάτωσης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα , τρίψτε απαλά τις

φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται να επαναλαμβάνεται

συχνά, έτσι ώστε να αποφεύγεται  ο έντονος πόνος που μπορεί να προκληθεί από τις βαθύτερες σχισμές και τα σκασίματα».

Μετά την απολέπιση προχωρούμε στην ενυδάτωση με μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20λεπτών, λέει ο κύριος Αρβανιτάκης ο οποίος προτείνει τα ακόλουθα tips:

  1. Μην έχετε τη λανθασμένη αντίληψη ότι πολλή ενυδατική κρέμα = καλύτερη ενυδάτωση, γιατί κάτι τέτοιο απλά σας οδηγεί στο να τελειώσετε πιο γρήγορα το προϊόν και σε τίποτε άλλο!
  2. Για να αποκτήσετε απαλά και μεταξένια πόδια, φορέστε λεπτά βαμβακερά καλτσάκια αμέσως μετά την εφαρμογή της  ενυδατικής κρέμας ή της μάσκας και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading