«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πραγματικότητα»

«Αποδείχθηκε σε χρόνο μηδέν ότι η σπέκουλα, η υποκρισία, η προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους πρόσφυγες τους καλοπιάνει, υποχωρεί, τους αφήνει και εμείς θα ”καθαρίσουμε ως διά μαγείας”, αποδείχθηκαν άνθρακες ο θησαυρός, υποκρισίες και έγινε μια τεράστια και σε αυτό το ζήτημα -όπως και στη Συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία με τις Πρέσπες- κωλοτούμπα χωρίς ντροπή και χωρίς καμία εξήγηση στον ελληνικό λαό». Αυτό ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προσφυγικό, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

propoli

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε (…) να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα» είπε ο κ. Μπαλάφας, προσθέτοντας πως «οι υποτιθέμενοι προετοιμασμένοι εκ των προτέρων και έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν όλα (…) έκαναν μεγάλες κουβέντες ότι “δεν θα περάσει κουνούπι” από τα θαλάσσια σύνορα μας μεταξύ Τουρκίας και των νησιών μας του ανατολικού Αιγαίου και διάφορες αντισυνταγματικές και ενάντια στο ενωσιακό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο κουβέντες για το άσυλο και επίσης για επαναπροωθήσεις».

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Μπαλάφας απάντησε ότι «φυσικά ανησυχούμε για την Τουρκία, όπως ανησυχούσαμε πάντα και ήταν ένας όχι φερέγγυος, δυστυχώς, συνομιλητής στα ζητήματα αυτά η Τουρκία». Η λύση -συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάφας- «δεν είναι σε καουμποϊλίκια και εύκολες λύσεις. Βγαίνει και λέει τώρα “θα καταργήσω τη σε δεύτερο βαθμό εξέταση των αιτήσεων ασύλου”, απλώς αυτό δεν γίνεται λόγω του ενωσιακού και του διεθνούς δικαίου».

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη η τοποθέτηση της κ. Λαγκάρντ»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η τοποθέτηση της μέλλουσας προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για την επανεξέταση με μεγάλη προσοχή των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, «δεν προκαλεί καμία έκπληξη».

Το ζήτημα «δεν είναι μία καλή κουβέντα που είπε η κ. Λαγκάρντ. Το σοβαρό είναι ότι ενώ στη φαρέτρα της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μητσοτάκη πρώτη θέση είχε η μείωση, από τη ΝΔ, την κυβέρνησή του, των πλεονασμάτων (…), τώρα οδηγηθήκαμε σε μια τοποθέτηση “μούγκα” στη Μέρκελ, “μούγκα” στον Μακρόν, “μούγκα” στον Ρούτε (…) και παραπομπή της υπόθεσης των πλεονασμάτων στις ελληνικές καλένδες, ενώ, η κυβέρνησή μας είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των πλεονασμάτων αξιοποιώντας το “μαξιλάρι” των 35-37 δισ., που με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τις ενέργειες της κυβέρνησής μας είχαμε εξασφαλίσει», τόνισε.

«Μίνι απολογισμός από τον Αλ. Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ»

Αναφερόμενος στο τι πρόκειται να παρουσιάσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα δώσει μία εικόνα των πεπραγμένων, ενός μίνι απολογισμού και κυρίως (τους) βασικούς άξονες της υπεύθυνης προγραμματικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση να ενισχύσουμε ό,τι θετικό υπάρχει, ό,τι θετικό έχει ψηφιστεί και να εμποδίσουμε να καταργηθεί και φυσικά να κριτικάρουμε οτιδήποτε αρνητικό».

Από την άλλη πλευρά -πρόσθεσε ο βουλευτής- «ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει στη ΔΕΘ με την επιβάρυνση από τη μεγάλη γκάφα που έκανε αυτογελοιοποιήθηκε μεν και διέσυρε τη χώρα, για το ζήτημα των αγαλμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα σε σχέση με το Βρετανικό Μουσείο (…) αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος ή αδαής είναι (…) ή δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης της θέσης του, αυτογελοιοποιείται ο ίδιος, γκάφα τεράστια και δυστυχώς υπό μία έννοια διασύρει και τη χώρα μας».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading