Γ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια θα εργαστεί για ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας»

«Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από το 5ο νηπιαγωγείο και το 5ο δημοτικό σχολείο Μάνδρας, όπου επέλεξε να παραστεί στον αγιασμό για να σηματοδοτήσει ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα όπου υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα».
 Στον αγιασμό παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο δήμαρχος Μάνδρας Χ. Στάθης, ενώ στο Ειδικό Σχολείο, στην Ελευσίνα, όπου επίσης παρέστη ο κ. Πατούλης, παρόντες ήταν ο υφ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος και ο δήμαρχος Ελευσίνας Α. Οικονόμου.
Ο περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, ανακοίνωσε πως, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής, θα προχωρήσει στην εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης, ώστε «όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες».
Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα υλοποιήσει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, με στόχο «να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες».
Ο κ. Πατούλης, ευχόμενους σε όλους καλή σχολική χρονιά και ιδιαιτέρως στους μαθητές «καλή πορεία στο ταξίδι της γνώσης», υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ζωής που θα «σέβεται το περιβάλλον και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής». 
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται τα εξής:
– Η εκπόνηση προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης.
– Η αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού με νέους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό (το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει από τη Δυτική Αττική). 
– Η προώθηση κι υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της ανακύκλωσης, της πρόληψης της υγείας, της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού 
Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ο περιφερειάρχης αναγνώρισε «το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας Παιδείας» και το πόσο ακριβά «πλήρωσε το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής». 
«Οι εκπαιδευτικοί υπέστησαν κι αυτοί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, όμως η συντριπτική τους πλειοψηφία στάθηκε στο ύψος της κι ανταποκρίθηκε με επάρκεια στα δύσκολα καθήκοντά της», επισήμανε συγχαίροντάς τους «για όσα προσφέρουν στα παιδιά μας».
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε, αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.
«Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά θεμέλια για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας», υπογράμμισε.
«Σε αυτό το πλαίσιο», προσέθεσε, «όλοι μαζί, θα βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας και θα στηρίξουμε, την προσπάθεια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, όπου κρίνεται απαραίτητο».
«Στόχος μας είναι ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλους», είπε κλείνοντας το χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης.
 

propoli
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading