Ρωσία: Φυλάκιση σε δύο διαδηλωτές κι έναν μπλόγκερ

Η ρωσική δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, επέβαλε σήμερα διαφορετικές ποινές φυλάκισης σε δύο Ρώσους που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές της Μόσχας.

Παράλληλα επέβαλε ποινή πενταετούς φυλάκισης σε γνωστό Ρώσο μπλόγκερ με την κατηγορία ότι διατύπωσε απειλές εναντίον παιδιών αστυνομικών, ενώ αθώωσε πέντε συλληφθέντες διαδηλωτές, από τους χιλιάδες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου.

propoli

Το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας καταδίκασε σήμερα τον Ντανιίλ Μπελέτς σε φυλάκιση δύο ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας στις 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με την δικογραφία κατά της διάρκεια της διαδήλωση διαμαρτυρίας ο Μπελέτς στραμπούληξε το χέρι αστυνομικού προκαλώντας του σωματικό πόνο και ψυχική οδύνη.

Επίσης με την ίδια κατηγορία καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση ο Ιβάν Παντπακάγιεφ, ο οποίος ήταν ένας από τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το αποκλεισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές στην Μόσχα που θα διεξαχθούν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Με την ίδια κατηγορία συνελήφθηκαν στη Μόσχα 15 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Σήμερα επίσης δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε ετών τον μπλόγκερ Βλαντισλάβ Σινίτσα , που χρησιμοποιεί το όνομα «Μαξ Στεκλόφ», κρίνοντάς τον ένοχο για «υποκίνηση μίσους» και «υποκίνηση βίας» επειδή μέσω ανάρτησης του στο twitter στις 31 Ιουλίου, στην διάρκεια μιας σειράς διαδηλώσεων διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης, φέρεται να διατύπωσε απειλές εναντίον παιδιών αστυνομικών και της εθνικής φρουράς.

Στο μεταξύ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε την δίωξη εναντίον πέντε ατόμων που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της πρόκλησης «μαζικών ταραχών» κατά την διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας της 27ης Αυγούστου, καθώς διαπίστωσε ότι δεν τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Πρόκειται για τους Σεργκέι Αμπανίτσεφ, Ντανιίλ Κόνον, Βαλέρι Κοστενιόκ, Βλαντισλάβ Μπαραμπάνοφ και Ντμίτρι Βασίλιεφ.

Επίσης η Ανακριτική Επιτροπή ζήτησε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό δύο ακόμη συλληφθέντες, ο Γιεγκόρ Ζούκοφ και ο Σεργκέι Φόμιν.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των ανεξαρτήτων υποψηφίων στις τοπικές εκλογές της Μόσχας, της 27ης Ιουλίου, η ρωσική αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 1000 άτομα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading