Ισχυρή συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας σε πλατφόρμα επενδύσεων – μεταρρυθμίσεων

«Ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – Γερμανίας, έγινε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κα ‘Ανγκελα Μέρκελ».

propoli

Τα παραπάνω επισήμανε ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, για να συμπληρώσει ότι:

«Πλέον, δίνεται ένα νέο – αναβαθμισμένο περιεχόμενο στη διμερή συνεργασία με έμφαση στις επενδύσεις, αλλά και στη δέσμευση για στενότερη συνεργασία πάνω σε μια ‘πλατφόρμα’, που εστιάζει στις μεταρρυθμίσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για την προώθηση σχεδίων περί διαχείρισης του περιβάλλοντος και πράσινης ενέργειας, τομείς όπου η Γερμανία είναι πρωτοπόρος και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά από δράσεις, δημιουργεί εύλογη αισιοδοξία για την ενίσχυση στην Ελλάδα δυο παραγωγικών πυλώνων, οι οποίοι δημιουργούν ποιοτικές δουλειές και διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Επιμελητήριο, βασιζόμενο στο μοντέλο της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς του τουρισμού, των τεχνικών και ‘πράσινων’ επαγγελμάτων, με στόχο την άμεση σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Επιπλέον, η δέσμευση της χώρας με βάση ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ‘ελληνικής ιδιοκτησίας’, σε μια σταθερή πορεία δημοσιονομικής ισορροπίας και δομικών αλλαγών στην οικονομία με τη συνακόλουθη στήριξη της Γερμανίας, εξασφαλίζει υπεραξία αξιοπιστίας στην Ελλάδα και διαμορφώνει εχέγγυα μιας ελπιδοφόρας πορείας στο μέλλον.

Σε αυτήν την πορεία, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παραμένει σταθερός συμπαραστάτης, έχοντας ως κεντρικό άξονα δράσης τη στήριξη της εξωστρέφειας του ελληνικού επιχειρείν προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς και την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων από τη Γερμανία».

Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου χαιρετίζει την υλοποίηση του κοινού ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ Ελλάδας – Γερμανίας, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διαχείρισης απορριμμάτων.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading