Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση

Κήποι και αυλές για κάθε διάθεση

Από τον Βαλσάμη Δουκάκη

Από εκλεκτή κρεατοφαγία και γκουρμέ μεζεδολόγημα μέχρι κοσμικό eating & drinking και aperitivo στη δροσιά και από το Χαλάνδρι και την Κηφισιά μέχρι το Παλαιό Φάληρο και την Παλλήνη.

«Hide & Seek»

Ένας φοβερός κήπος γεμάτος φοίνικες, κάκτους, καστανιές και ακακίες που, όπως λέει και το όνομά του, παίζει κρυφτό με τη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου. Η δράση μοιράζεται ανάμεσα στη βραβευμένη μπάρα, που ετοιμάζει ωραιότατα κοκτέιλ, και στα τραπέζια, όπου θα δοκιμάσετε πρωτότυπες fusion γεύσεις με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, όπως το φαγκρί σχάρας με σος beurre blanc αλλά και το καρπάτσιο από Black Angus σε χωνάκια, με καυτερή ρόκα και μαγιονέζα τρούφας.

«Όμικρον Μεζέ»

Αέρας ανανέωσης πνέει στον πανέμορφο κήπο του μοντέρνου μεζεδοπωλείου του oμίλου Καστελόριζο στη Νέα Ερυθραία. Ο νέος executive chef Μιχάλης Ζάχαρης και ο consulting chef Γρηγόρης Χέλμης σερβίρουν από γαρίδες Αμβρακικού σπεντζοφάι και κοκορέτσι από θράψαλο με τζατζίκι μυρωδικών μέχρι ταρτάρ τόνου, ταμπουλέ με φακές beluga, αβοκάντο και χαβιάρι μαύρου σκόρδου αλλά και μπριζολάκια τόνου νισουάζ. Δεν λείπουν ούτε τα signature παστά και καπνιστά του Χέλμη ούτε το φρέσκο ψαράκι.

«Κρητικός»

Η υπέροχη αυλή είναι επιπλέον ένα δέλεαρ για να πιάσουμε τραπέζι στη διάσημη κρεατοταβέρνα της οικογένειας Δογιάκη στην Παλλήνη. Η ιεροτελεστία ξεκινά κλασικά με μια ματιά στα ορεκτικά, που έρχονται στο δίσκο, και η συνέχεια παίρνει ασφαλώς την οδό του κρέατος, με ατού την άριστη ποιότητα και την κορυφαία τεχνική στο ψήσιμο. Διαλέγετε και παίρνετε άφοβα ανάμεσα σε μοναδικά νεφράκια στα κάρβουνα, συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια, μπιφτέκια και ασφαλώς τα διασημότερα παϊδάκια του Λεκανοπεδίου.

«Villa Grigio 46»

Τα τρία του χρόνια συμπλήρωσε πρόσφατα το «αδερφάκι» του ιταλικού εστιατορίου «Da Bruno», που περνάει το καλοκαίρι του στη δροσιά του καταπράσινου ανθισμένου κήπου της μονοκατοικίας του 1930 στο Παλαιό Φάληρο. Καθόμαστε χαλαρά στις φερ φορζέ καρέκλες, ανάμεσα στα φαναράκια, τις γλάστρες και τα ψηλά δέντρα, τιμάμε την ώρα του aperitivo με αμέτρητες ετικέτες σε κρασιά, γκράπες, λιμοντσέλο και signature cocktails ιταλιάνικης έμπνευσης και χτυπάμε σταθερά κάρτα στο Colazione della Domenica, το κυριακάτικο brunch δηλαδή με αυθεντικό άρωμα Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading