Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση προκείμενου να είναι η Ελλάδα παρούσα στην εξερεύνηση του διαστήματος και στη στήριξη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας με αυτόν τον προσανατολισμό, τόνισαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, κατά την έναρξη των εργασιών του 24ου ετήσιου συνεδρίου για την παρακολούθηση της ακτινοβολίας στον διεθνή αεροδιαστημικό σταθμό.
Αυτή η διεθνής συνάντηση, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, από την αρχή της διεξαγωγής του το 1996, θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2019 και συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη από όλους τους διαστημικούς οργανισμούς και πλήθος στελεχών του χώρου.
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η χώρα μας να είναι παρούσα στην πρόοδο και τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ενώ ο κ. Δήμας υπογράμμισε τη σημασία η Ελλάδα να είναι παρούσα στην εξερεύνηση του διαστήματος, γι’ αυτό -όπως είπε- δίνεται έμφαση στην έρευνα και την τεχνολογία και στη στήριξη επιστημόνων και εταιρειών με αυτόν τον προσανατολισμό.
Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι βασικός τομέας προσέλκυσης επενδύσεων, ενώ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Φοίβος Αξιώτης, τόνισε ότι η ανάδειξη της Αθήνας ως τόπος συνάντησης ερευνητών και επιστημών από όλον τον κόσμο είναι στόχος της νέας δημοτικής Αρχής.
Η γραμματέας του θεσμού, δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, διευθύνουσα σύμβουλος της HERADO, επισήμανε τη σημασία αυτής της διοργάνωσης στη χώρα μας.
Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα πρόκειται να εκπροσωπηθεί στην «Artemis 1», την επικείμενη μη επανδρωμένη ιστορική αποστολή στη Σελήνη με το διαστημόπλοιο της ΝASA, από την κ. Φραγκοπούλου.
Στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου θα βρεθούν οι τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με τα συστήματα μέτρησης της ακτινοβολίας στον διεθνή διαστημικό σταθμό και θα παρουσιαστούν δεδομένα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με πλήθος εφαρμογών σε επόμενη φάση και στη γη.
Ε.Π.