<span id=seo_<a href=https://politic.
gr?p=1875917>meta>Η Αυστραλία εκφράζει ανησυχίες για την παραπληροφόρηση στα social media, έπειτα από την απόφαση της Meta να σταματήσει τη χρήση προγραμμάτων fact-checking. Μεγάλη ανησυχία προκύπτει στην Αυστραλία από την απόφαση του ομίλου Meta να διακόψει τη χρήση προγραμμάτων επαλήθευσης πληροφοριών, τα οποία γνωρίζουμε ως fact-checking, στο Facebook και το Instagram. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζιμ Τσάλμερς, ανέφερε ότι αυτή η κίνηση δημιουργεί σοβαρούς προβληματισμούς σχετικά με την εξάπλωση παραπληροφόρησης και την επίδρασή της στη δημοκρατία. Η παραπληροφόρηση είναι πολύ επικίνδυνη και έχουμε δει να φτάνει σε εκρηκτικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια.
Ο Τσάλμερς σημείωσε ότι οι επιπτώσεις της παραπληροφόρησης μπορεί να είναι επιζήμιες για την ψυχική υγεία των ανθρώπων που εκτίθενται σε εσφαλμένες πληροφορίες. Η αυστραλιανή κυβέρνηση επενδύει σε αξιόπιστους παρόχους ειδήσεων για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος έχει στη διάθεσή του αξιόπιστη ενημέρωση.
Η ανακοίνωση της Meta να αντικαταστήσει τα προγράμματα επαλήθευσης με ένα σύστημα σημειώσεων από την κοινότητα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι πολιτικοί και φορείς εκφράζουν φόβους για τη λογοκρισία που μπορεί να επιφέρει.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας συνεχίζει τις προσπάθειές της να περιορίσει την διάδοση ψευδών πληροφοριών, έχοντας πρόσφατα ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν στους ανηλίκους κάτω των 16 ετών να εγγράφονται σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναστείλει τα σχέδιά της να επιβάλει πρόστιμα στις πλατφόρμες για την διάδοση παραπληροφόρησης.
Η αυστραλιανή ΜΚΟ προστασίας ψηφιακών δικαιωμάτων, Digital Rights Watch, καταδίκασε την απόφαση της Meta, υποστηρίζοντας ότι υποχώρησε υπό πίεση. Ο οργανισμός επαλήθευσης γεγονότων AAP FactCheck διαβεβαίωσε ότι το συμβόλαιό του με τον Meta στην Αυστραλία δεν επηρεάζεται από την απόφαση που λήφθηκε για τις ΗΠΑ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr