Αυτή η σούπα αποτελεί την ιδανική και υγιεινή επιλογή για τον χειμώνα

Αυτή η σούπα αποτελεί την ιδανική και υγιεινή επιλογή για τον χειμώνα

Ανακαλύψτε τη συνταγή για μια θρεπτική και νόστιμη σούπα που ζεσταίνει τον χειμώνα. Η σούπα, ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του χειμώνα, προσφέρει χορταστικές και θρεπτικές λύσεις, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούμε. Αυτές οι θρεπτικές επιλογές περιέχουν λίγες θερμίδες και συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μια ακόμα καλή αφορμή για να εντάξουμε τη σούπα στη διατροφή μας είναι ότι μπορεί να καλύψει τις καθημερινές μας ανάγκες σε λαχανικά.

Τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και οι πολυφαινόλες, που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στην εντερική χλωρίδα. Αυτή η χλωρίδα, γνωστή και ως μικροβίωμα, περιλαμβάνει τα βακτήρια που βρίσκονται στο έντερο και είναι κρίσιμα για τη διατήρηση της ισορροπίας του pH, κάτι που επηρεάζει τη διαδικασία της πέψης και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Το λάχανο, για παράδειγμα, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την καούρα και την παλινδρόμηση οξέος λόγω της αλκαλικής του δράσης.

Για την παρασκευή μιας θρεπτικής σούπας με λάχανο, σκόρδο, φασόλια και τριμμένη παρμεζάνα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 5 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

– 4 φλιτζάνια πράσινο λάχανο, ψιλοκομμένο

– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

– ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

– 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με μειωμένο νάτριο

– 1 κονσέρβα λευκά φασόλια (κανελίνι), χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα

– ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

– 1 μεγάλο αυγό

– 2 ½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει τη θέρμανση του ελαιόλαδου σε μια κατσαρόλα, την προσθήκη των ψιλοκομμένων κρεμμυδιών και σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν, καθώς και την προσθήκη του λάχανου, της ρίγανης και του πιπεριού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό και τα φασόλια και αφήνουμε τη σούπα να βράσει.

Αυτή η σούπα δεν είναι απλώς ένα ζεστό πιάτο, αλλά και μια ευκαιρία να ενισχύσετε τη διατροφή σας με υγιεινές επιλογές.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play