Αλ. Τσίπρας: Η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός

Αλ. Τσίπρας: Η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.

   Σημείωσε ότι την επισκέπτεται 12 συνεχή χρόνια, στην αρχή ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα, πάλι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κατά συνέπεια έχει μια πολύ καλή εικόνα της γιατί τη γνώρισε πριν την κρίση, στη διάρκεια της και μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση.

   Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα “λιθαράκι” στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο.

   Παρόλο που είναι “ηλικιωμένη” ως θεσμός, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΘ είναι σε ένα σημείο που μπορεί να τραβήξει μπροστά.

   Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί και να είναι έτοιμη η ανάπλαση το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

   Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη.

Ν. Ρούμπος

Τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή επισκέφτηκε ο Αλ.Τσίπρας στην 84η ΔΕΘ

Τα περίπτερα του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

«Χαρά μου που βλέπω τους πρωταθλητές», είπε ο κ. Τσίπρας στα στελέχη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που τον υποδέχτηκαν στο περίπτερο του ΠΑΟΚ και τού χάρισαν μια αναμνηστική πλακέτα του συλλόγου. Ρώτησε, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας πόσα χρόνια είχε να πάρει  πρωτάθλημα ο Δικέφαλος του Βορρά, για να λάβει την απάντηση 34. 

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο περίπτερο του Άρη. «Καλή η προσπάθειά σας παρά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ κ. Καρυπίδη που τον υποδέχτηκε και του χάρισε ένα βιβλίο με την ιστορία του Άρη.

Η περιοδεια στους χώρους της ΔΕΘ ξεκίνησε με επίσκεψη στο περίπτερο του Ηρακλή, εκεί όπου στελέχη της ομάδας του έθεσαν το θέμα του Καυταντζογλείου σταδίου, τονίζοντας πως αποτελεί έδρα των κυανόλευκων εδώ και πολλά χρόνια.

Α. Καρ.

Στα περίπτερα των πανεπιστημίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Με τους πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές και φοιτητές συνομίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της ΔΕΘ, όπου φιλοξενείται η “Akademia”, το θεματικό αφιέρωμα για την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους φοιτητές πληροφορίες για τα καινοτόμα εκθέματα -προϊόντα της έρευνας που γίνεται στα πανεπιστήμια, τα οποία παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους των πανεπιστημίων στην 84η ΔΕΘ. 
Στο περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο μη επανδρωμένο αερόχημα με κωδική ονομασία MPU RX-4, το οποίο σχεδίασε το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ομάδα Μη-επανδρωμένων Αεροχημάτων UAV-iRC του ΚΕΔΕΚ του ΑΠΘ. Συνομιλώντας με μέλη της ομάδας του αγωνιστικού μονοθέσιου οχήματος της ομάδας Αristotle University Racing Team Electric – Arist.u.r.t.le., ρώτησε για την αυτονομία του οχήματος, την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, πληροφορήθηκε για τις διακρίσεις της ομάδας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τη συμμετοχή φοιτητριών στην ομάδα. Έμφαση έδωσε και στο πρόγραμμα της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΠΘ που σχετίζεται με τη εφαρμογή ThessHF, η οποία αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια στη διαχείριση της νόσου τους. 
«Παρουσιάσαμε και αναδείξαμε αυτές τις καινοτόμες δράσεις, την ικανότητα του Αριστοτελείου να πρωτοπορεί και πιστεύω πως αποδείξαμε ότι δικαίως βρισκόμαστε στα 400 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου. 
Στο εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε εικονικά, μέσω λογισμικού που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα, στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. «Εξέθεσα ορισμένα θέματα του πανεπιστημίου, κυρίως με τι ασχοληθήκαμε την πρώτη χρονιά της πρυτανείας μας, και δήλωσα ότι ευελπιστούμε σε διάλογο με την Πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αφορούν το σύνολο των πανεπιστημίων και μέσα σε αυτά αφορούν και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης.
Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος και η επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Πήγαμε σε διάφορα περίπτερα των πανεπιστημίων και μας εξήγησαν διάφορες ερευνητικές πρωτοβουλίες. Είναι εντυπωσιακό πόσες πρωτοβουλίες των φοιτητών προβάλλονται εδώ. Και βεβαίως είχαμε και την εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία να συζητήσουμε για την πορεία της νέας αρχιτεκτονικής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι τα καινούρια τμήματα, οι συνέργειες με τα ΤΕΙ, τα ερευνητικά κέντρα και χαιρόμαστε ότι βλέπουμε να υπάρχει σιγά σιγά μια σταθερότητα σε αυτό το εγχείρημα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. 
 
Σμαρώ Αβραμίδου
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play