Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή του κους κους με γαρίδες, ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα. Η συνταγή του κους κους με γαρίδες, ντομάτα και ούζο μπορεί να φαίνεται αρχικά ασυνήθιστη, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κλασική εκδοχή του πιάτου γαρίδες σαγανάκι. Ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που υπόσχεται να μας μεταφέρει στις παραλίες με τις γεύσεις της. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, αρωματική, και νηστίσιμη, ιδανική για ηλιόλουστα κυριακάτικα μεσημέρια.
Απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και λίγα υλικά. Σε μόλις 4 λεπτά είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:
– 300 γρ. κους κους
– 200 γρ. γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 2 τριμμένες ντομάτες
– 1 κ.γ. κουρκουμά
– 1 ματσάκι μαϊντανός
– 400 ml ζωμό λαχανικών
– 50 ml ελαιόλαδο
– 70 ml ούζο
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι οι γαρίδες είναι προβρασμένες και προστίθενται στο τέλος. Η διαδικασία είναι απλή: Βράστε το κους κους και ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ. Στο τέλος, προσθέστε τις γαρίδες και σβήστε με ούζο, πριν ανακατέψετε το κους κους.
Πηγή περιεχομένου: in.gr