Ανακαλύψτε την ελληνική καρμπονάρα με κριθαράκι και σύγκλινο

Ανακαλύψτε την ελληνική καρμπονάρα με κριθαράκι και σύγκλινο

Δοκιμάστε μια μοναδική εκδοχή της καρμπονάρα με ελληνικά στοιχεία, φτιαγμένη από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Καρμπονάρα (η): αποτελεί πιάτο ζυμαρικών της ιταλικής κουζίνας και συγκεκριμένα μακαρονάδα από την Ρώμη. Αυτή είναι η απάντηση που παίρνεις σε μια γρήγορη αναζήτηση της λέξης καρμπονάρα. Ωστόσο, γίνεται αυτή η συνταγή να γίνει ελληνική; Spoiler alert: ναι, γίνεται και αυτή μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά και έφερε την Ιταλία στην Ελλάδα με μια συνταγή για καρμπονάρα με ελληνικά αρώματα: με κριθαράκι και σύγκλινο. Εύκολα, γρήγορα και απολαυστικά. Διάθεση να έχεις.

Τα υλικά:

– 500 γρ. χοντρό κριθαράκι

– 150 γρ. σύγκλινο σε κύβους

– 200 γρ. γραβιέρα Πάρου τριμμένη

– 150 γρ. βούτυρο αγελάδος

– 4 κρόκους αυγών

– 1 κσ. ελαιόλαδο

– αλάτι

– πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το μυστικό: Τα αυγά. Το Α και το Ω για την καρμπονάρα είναι τα πολύ καλά αυγά. Χωρίς καλά αυγά, καλύτερα να μην τη δοκιμάσετε.

Η διαδικασία:

Βράζουμε το κριθαράκι, όπως θα κάναμε για κάθε ζυμαρικό και κρατάμε το νερό (ζωμό) του, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά. Σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) που έχει κάψει, ρίχνουμε πρώτα το σύγκλινο και το καβουρδίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τους τέσσερις κρόκους αυγού, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την γραβιέρα και δύο κομμάτια βούτυρο. Χτυπάμε το μείγμα στο μπολ με το μιξεράκι, ενώ την ίδια ώρα ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό (ζωμό) που έχουμε κρατήσει από το κριθαράκι.

Βγάζουμε από το μάτι το τηγάνι με το σύγκλινο και προσθέτουμε το κριθαράκι για να καβουρδιστεί κι αυτό και ανακατεύουμε. Αφού καβουρδιστεί το κριθαράκι, γυρνάμε το τηγάνι στο μάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε το μείγμα του μπολ, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις δέσει η σάλτσα, η ελληνική καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Loading