Ανακαλύψτε τη συνταγή για το λαχανόρυζο που ενώνει γεύση και παράδοση με φρέσκα υλικά. Ο σερί των νηστίσιμων πιάτων συνεχίζεται στο Buongiorno, με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να φωτίζει μια αδικημένη συνταγή. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno και δημιούργησε ένα πιάτο που πολλοί αποφεύγουν, αλλά δεν μπορούν να αντισταθούν: το λαχανόρυζο. Αν και στην παιδική μας ηλικία το λαχανόρυζο συχνά έβρισκε αντίσταση, οι περισσότεροι από εμάς το εκτιμούμε με την πάροδο του χρόνου. Όπως σημείωσε και η Φαίη Σκορδά, είναι πραγματικά λουκούμι.
Τα υλικά
– 1 μικρό λάχανο
– 1 πράσο
– 1 σελινόριζα
– 2 τριμμένα καρότα
– 2 στικ σέλερι
– 3 φρέσκα κρεμμύδια
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– Χυμός από 1 λεμόνι
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 250 γρ ρύζι νυχάκι
– 600 ml ζωμό λαχανικών
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό
Ρίχνουμε λίγο λεμονάκι πάνω από το λαχανόρυζο για να προσδώσουμε την απαραίτητη ισορροπία στις γεύσεις.
Η διαδικασία
Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, προσθέτουμε το πράσο, το άνηθο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι. Μετά την πρώτη φράση, ρίχνουμε και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά, προσθέτουμε το λάχανο, για να παραμείνει τραγανό, και τον πελτέ. Κανόνας: το λάδι προστίθεται στο τέλος και απαιτείται σε επαρκή ποσότητα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr