Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο ριζότο μανιταριών με υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα και σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Παρά το γεγονός ότι το ριζότο είναι γνωστό ως εύκολη συνταγή, στην πραγματικότητα απαιτεί αρκετές δεξιότητες και προσοχή. Για αυτό ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αποφάσισε να μας παρουσιάσει μια απλή και κατανοητή εκδοχή, τη συνταγή ριζότο μανιταριών που ετοίμασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno.
Το μυστικό του καλού ριζότο είναι η υπομονή, καθώς απαιτεί συνεχές ανακάτεμα και φροντίδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Άλλωστε, το καλό ριζότο δεν είναι ένα 100αρι, αλλά μαραθώνιος.
#### Τα υλικά
– 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 50 ml ελαιόλαδο
– 150 γρ βούτυρο αγελάδος
– 400 γρ. μανιτάρια champignon
– 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
– 1250 λίτρα ζωμό μανιταριών
– 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
– 100 ml λευκό κρασί
– 2 κσ φρέσκο θυμάρι
– 250 γρ τριμμένη παρμεζάνα
– αλάτι
– πιπέρι
#### Η διαδικασία
*Για το ζωμό:* Βράζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό που δημιουργείται, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο ριζότο.
*Για το ριζότο:* Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και λάδι, προσθέτουμε το ρύζι για να το θωρακίσουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τα μανιτάρια και λίγο από τον ζωμό που έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε ζωμό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και παρμεζάνα.