Αναζητώντας το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες και τις μύθους του Μεγαλοπόδαρου

Αναζητώντας το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες και τις μύθους του Μεγαλοπόδαρου

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από τα θρυλικά τέρατα του Λοχ Νες και του Μεγαλοπόδαρου με νέες επιστημονικές προσεγγίσεις. Το φημισμένο θαλάσσιο πλάσμα, γνωστό ως τέρας του Λοχ Νες ή Νέσι, έχει συνδεθεί με πλήθος μύθων και θεωριών. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, ένας διακεκριμένος επιστήμονας, ο καθηγητής Ζωολογίας Τιμ Κούλσον από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει σε νέα συμπεράσματα σχετικά με την ύπαρξή του. Υποστηρίζει ότι η ύπαρξη του τέρατος είναι βιολογικά αδύνατη, καθώς δεν έχουν βρεθεί σκελετικά υπολείμματα ούτε έχει καταγραφεί η σύλληψη ενός τέτοιου πλάσματος. Ο Κούλσον εστιάζει στο γεγονός ότι οι συχνές υποτιθέμενες θεάσεις του τέρατος συχνά οφείλονται σε παρεξηγήσεις, όπως αντικείμενα που επιπλέουν ή πουλιά με μακρύ λαιμό, όπως οι κορμοράνοι.

Η ιστορία του Λοχ Νες χρονολογείται από το 565 μ.Χ., αλλά η Νέσι κέρδισε διεθνή φήμη το 1934, όταν δημοσιεύτηκε η περίφημη Φωτογραφία του Χειρουργού, η οποία, παρ’ όλα αυτά, έχει αμφισβητηθεί ως αυθεντική. Η μακρόχρονη έλλειψη πειστικών αποδείξεων για την ύπαρξή της, συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων φωτογραφιών ή σκελετικών λειψάνων, ενισχύει τη θεωρία ότι η Νέσι δεν υπάρχει.

Ο καθηγητής Κούλσον παρατηρεί ότι το ίδιο φαινόμενο συμβαίνει και με τον Μεγαλοπόδαρο, για τον οποίο, σύμφωνα με αυτόν, οι μάρτυρες πιθανόν να βλέπουν μαύρες αρκούδες αντί για το μυθικό πλάσμα. «Η επιθυμία του ανθρώπου να ανακαλύψει σπάνιες και παράξενες μορφές ζωής είναι ενδημική στην ανθρώπινη φύση», αναφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει ότι είναι πιο πιθανό να υπάρξουν εξωγήινες μορφές ζωής στο vast universe, παρά μυθικά τέρατα στην Γη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play