Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνέργειες στον αθλητικό τουρισμό

Στον θεματικό τουρισμό και τις συνέργειες επενδύουν εκπρόσωποι των δήμων Αμοργού, Διστόμου – Αράχωβας- Αντίκυρας και Καβάλας που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ημέρας Μαραθωνίου για να συναντηθούν και να συζητήσουν με φορείς του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τουριστικούς πράκτορες, με στόχο την προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος.

 

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αμοργού, Μανώλης Βασσάλος τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί της Αμοργού, καθώς είναι ένα είδος τουρισμού που φέρνει τουρίστες εκτός της υψηλής σεζόν Ιουλίου-Αυγούστου. “ Άλλωστε οι μήνες εκτός Ιουνίου-Ιουλίου είναι κατάλληλοι για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να χαρούν τις ομορφιές του νησιού, συνδυάζοντάς το με κάποια αθλητική δραστηριότητα. Διότι για εμάς δεν είναι το ζητούμενο να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στο νησί αλλά να έρθουν και σε άλλες χρονικές περιόδους, να το χαρούν και να δουν τα χρώματα και τις εικόνες όλων των εποχών, που είναι εξίσου υπέροχες”, είπε ο κ.Βασάλος.

 

“ Ο θεματικός τουρισμός αποτελεί ένα πολύ δυνατό στοιχείο για να μπορεί η Ελλάδα και οι ελληνικές περιοχές να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό και τις ασύμμετρες απειλές διότι αποτελείται από φανατικούς του είδους, οι οποίοι δεν πτοούνται εύκολα από πιθανές δυσκολίες και αστάθμητους παράγοντες ώστε να ακυρώσουν το ταξίδι τους” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νότης Μαρτάκης, πρόεδρος εταιρείας συνδιαχείρισης τουριστών προορισμών. “ Ζούμε στην εποχή των συνεργειών. Και αυτός είναι ο λόγος που συναντηθήκαμε με τους τουριστικούς πράκτορες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τουριστικά πακέτα που συνδυάζουν τους προορισμούς και να τα προσφέρουμε ως έτοιμα προϊόντα στους τουρίστες”, είπε ο κ.Μαρτάκης.

 

“ Ο Μαραθώνιος είναι ένα είδος που μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες άτομα. Το βλέπουμε άλλωστε να συμβαίνει ήδη με την ανταπόκριση του κόσμου και τη συμμετοχή του στις μέχρι τώρα διοργανώσεις μας”, είπε η πρόεδρος του συλλόγου “ Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Χριστίνα Καραμίχου, βασικού διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». “ Η συνάντηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους άλλων δήμων ήταν μια ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και για να διερευνήσουμε νέες προοπτικές συνεργασίας και ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού”, πρόσθεσε. “ Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στο πλαίσιο της Ημέρας Μαραθωνίου υπογράψαμε πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης με σκοπό την προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε διεθνές επίπεδο”, συμπλήρωσε η κ.Καραμίχου.

 

Νικόλ Καζαντζίδου

 

 

©Πηγή: amna.gr