Από τα λουλούδια στο stalking: Η τοξική πλευρά του καλού παιδιού και η ψευδαίσθηση του friendzone

Από τα λουλούδια στο stalking: Η τοξική πλευρά του καλού παιδιού και η ψευδαίσθηση του friendzone

Η τοξική αρρενωπότητα και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία, εστιάζοντας στη νοοτροπία του καλού παιδιού. Ο όρος καλό παιδί έχει γίνει ευρέως γνωστός, συχνά με αρνητική έννοια, για να περιγράψει τους άνδρες που προσπαθούν να φανερωθούν ευγενείς αλλά αισθάνονται ότι δικαιούνται κάτι σε αντάλλαγμα για τη συμπεριφορά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε αυτή τη νοοτροπία, καθώς μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τις γυναίκες, όπως υπογραμμίζει η Δρ. Τζαμίλα Ρόσνταλ, κριτικός πολιτισμού και ειδικός σε θέματα βίας. Η εκτίμηση ότι η καλοσύνη μπορεί να ανταμειφθεί με ρομαντική προσοχή δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση, καθώς οι άνδρες αυτοί κατηγορούν τις γυναίκες για τη δική τους απογοήτευση όταν οι προσδοκίες τους δεν εκπληρώνονται.

Η αναπαράσταση αυτής της στάσης στην ποπ κουλτούρα ενισχύει την ιδέα ότι η εμμονική συμπεριφορά είναι αποδεκτή, όπως παρατηρείται σε πολλές ρομαντικές ταινίες όπου ο καλός τύπος κερδίζει την καρδιά της γυναίκας, παρόλο που αγνοεί τις επιθυμίες της. Αυτές οι αναπαραστάσεις ενδέχεται να παραπλανούν, επιτρέποντας τη διάδοση επικίνδυνων συμπεριφορών που αγγίζουν τα όρια της παρενόχλησης και του stalking.

Παραδείγματα αυτών των συμπεριφορών στην πραγματική ζωή είναι θλιβερά και ενδεικτικά της τοξικής αρρενωπότητας που επικρατεί. Ο Έλιοτ Ρότζερ, για παράδειγμα, διατεινόταν ότι οι γυναίκες του οφείλουν μια ερωτική προσοχή επειδή θεωρούσε τον εαυτό του υπερτατικό τζέντλεμαν. Οι επιθέσεις και οι εγκληματικές πράξεις που συνδέονται με τέτοιες νοοτροπίες αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη για εμβάθυνση σε αυτές τις συμπεριφορές.Συνεπώς, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε εκτενή έρευνα για την κατανόηση της ρίζας αυτής της τοξικής στάσης.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play