Αποκαλύψεις για τις ομάδες συνομιλίας βιασμού στο Telegram: Χιλιάδες συμμετοχές και σοβαρές ανησυχίες

Αποκαλύψεις για τις ομάδες συνομιλίας βιασμού στο Telegram: Χιλιάδες συμμετοχές και σοβαρές ανησυχίες

Αποκαλύψεις για τις ανώνυμες ομάδες συνομιλίας στο Telegram που προωθούν τη σεξουαλική βία κατά γυναικών. Χιλιάδες άνδρες συμμετέχουν σε ανώνυμες ομάδες συνομιλίας στο Telegram, όπου συζητούν και προτείνουν τρόπους για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία. Η έρευνα εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών και τη διάδοση τέτοιων φαινομένων. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι οι χρήστες μοιράζονται σαφείς συμβουλές και περιεχόμενο που προάγει τη σεξουαλική βία, γεγονός που δημιουργεί κρούσματα επιθέσεων.

Η γερμανική ραδιοτηλεόραση ARD, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα STRG_F, αποκάλυψε ότι ορισμένες από αυτές τις ομάδες περιλαμβάνουν μέχρι και 70.000 μέλη που ανταλλάσσουν στρατηγικές για τη σεξουαλική βία. Ορισμένοι συμμετέχοντες ισχυρίστηκαν ότι έχουν επιτεθεί σε γυναίκες, περιλαμβανομένων των συζύγων και μητέρων τους. Σημαντικές πληροφορίες δείχνουν ότι ορισμένοι χρήστες μοιράζονται μάλιστα ζωντανά βίντεο από αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

Στη Γαλλία, ο Ντομινίκ Πελικό καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για το ότι νάρκωσε και πρόσφερε τη σύζυγό του, Ζιζέλ, σε διαδικτυακούς δράστες. Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τον ρόλο που παίζουν ανώνυμες διαδικτυακές πλατφόρμες στην διευκόλυνση τέτοιων εγκλημάτων, με περισσότερους από 50 συνεργούς να εμπλέκονται.

Το Telegram, που ιδρύθηκε το 2013 από τον Ρώσο επιχειρηματία Πάβελ Ντούροβ, βρίσκεται υπό έλεγχο για την έλλειψη συνεργασίας με τις αρχές επιβολής του νόμου. Τα χαρακτηριστικά ανωνυμίας της πλατφόρμας την καθιστούν ευνοϊκή για εγκληματικές δραστηριότητες. Παρά τους ισχυρισμούς της Telegram περί πολιτικής μηδενικής ανοχής, οι ομάδες συχνά επανεμφανίζονται, διαιωνίζοντας τον κύκλο της κακοποίησης.

Οι εκκλήσεις για αυστηρότερη ρύθμιση των διαδικτυακών πλατφορμών εντείνονται καθώς η ανωνυμία τους συνεχίζει να παρέχει ασυλία στους δράστες. Η παγκόσμια συνεργασία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της διαδικτυακής κακοποίησης, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική ζωή και στην προστασία των ευάλωτων ατόμων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play