Αρνάκι λεμονάτο με χόρτα εποχής: Η τέχνη της παραδοσιακής μαγειρικής

Αρνάκι λεμονάτο με χόρτα εποχής: Η τέχνη της παραδοσιακής μαγειρικής

Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή για αρνάκι λεμονάτο με χόρτα εποχής, που προσφέρει γεύσεις παράδοσης και φρεσκάδας. Η εβδομάδα με παραδοσιακά πιάτα συνεχίζεται στην κουζίνα του Buongiorno. Αυτή τη φορά, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια συνταγή που απαιτεί μαστοριά και προσοχή αλλά αποζημιώνει με την υπέροχη γεύση της. Σε εκπομπή του MEGA με τη Φαίη Σκορδά, προετοίμασε ένα αρνάκι λεμονάτο με χόρτα εποχής, γνωστό και ως ορφανό φρικασέ.

Η γεύση του φαγητού εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών: καλό αρνί με κόκκαλο για μοναδική γεύση και χόρτα που δεν είναι πικρά.

Τα υλικά περιλαμβάνουν:

– 1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι κομμένο

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 1 φινόκιο

– 3 σκελίδες σκόρδο

– 800 γρ. χόρτα εποχής

– 300 ml λευκό κρασί

– 100 ml ελαιόλαδο

– Χυμό από 3 λεμόνια

– Μάραθο και άνηθο

– Αλάτι και πιπέρι

Το μυστικό της επιτυχίας: μαγειρέψτε το αρνάκι με το κόκκαλο για πλούσια γεύση και προσέξτε τα χόρτα να είναι φρέσκα και μη πικρά.

Η διαδικασία περιλαμβάνει:

– Σε προθερμασμένη κατσαρόλα, σοτάρετε το αρνί με ελαιόλαδο.

– Προσθέστε αλάτι, κρεμμύδι, σκόρδο, και μυρωδικά.

– Σβήστε με λευκό κρασί και προσθέστε χυμό λεμονιού.

– Αφήστε να βράσει και προσθέστε τα χόρτα περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος.

Loading