Η ελληνική κουζίνα αναγνωρίζεται στα αστέρια Michelin με έμφαση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία στην vegan γαστρονομία. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων Michelin στη Γλασκόβη επιβεβαίωσε τη σημασία της βιωσιμότητας και της γευστικής καινοτομίας στον τομέα της γαστρονομίας. Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει την αναγνώρισή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το OMA να είναι το πρώτο ελληνικό εστιατόριο που αποσπά αστέρι Michelin στη χώρα. Το OMA, ένα νέο εστιατόριο στο Λονδίνο, έχει κερδίσει τη φήμη του σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έναρξή του.
Το Plates London, το πρώτο vegan εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο με αστέρι Michelin, καινοτομεί προσφέροντας ένα πλήρως φυτικό μενού. Ο σεφ Kirk Haworth έχει επαναστατήσει τη γαστρονομία, επιδεικνύοντας ότι η γεύση παραμένει η βασική προτεραιότητα, ανεξαρτήτως του είδους διατροφής. Η τελετή τιμήθηκε με 26 βραβεία αστέρων, μεταξύ των οποίων το Moor Hall, που έχει επιτύχει το υψηλό επίπεδο των τριών αστέρων.
Άλλα εστιατόρια που τιμήθηκαν με αστέρι Michelin περιλαμβάνουν το Moor Hall στο Aughton, το οποίο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του σεφ Mark Birchall, ο οποίος συνδυάζει απλότητα και πολυπλοκότητα σε κάθε πιάτο. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη συνεχή πρόοδο και αριστεία της ελληνικής και vegan γαστρονομίας στον διεθνή χάρτη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr