Αθλήτριες από την Ουκρανία αποχώρησαν από την τελετή απονομής για να μην φωτογραφηθούν με τις Ρωσίδες

Αθλήτριες από την Ουκρανία αποχώρησαν από την τελετή απονομής για να μην φωτογραφηθούν με τις Ρωσίδες

Ουκρανές αθλήτριες αρνούνται να φωτογραφηθούν με Ρωσίδες στην τελετή απονομής του Παγκοσμίου Κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης. Οι αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης Μάγια Ντορόσκο και Τατιάνα Γκαντάι από τη Ρωσία κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Αίγυπτο, αφήνοντας την ομάδα της Ουκρανίας στη δεύτερη θέση. Οι αθλήτριες εκτέλεσαν άψογα το πιο δύσκολο πρόγραμμα και κατέλαβαν την πρώτη θέση. Το ουκρανικό δίδυμο των Ντάρια Μοσίνσκα και Αναστασία Σμόνινα ακολούθησε στην κατάταξη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου κατέλαβαν οι εκπρόσωποι του Καναδά, Όντρεϊ Λαμόθε και Χιμένα Ορτίζ Μοντάνο.

Ωστόσο, οι Ουκρανές αρνήθηκαν να συγχαρούν τις αντίπαλές τους ή να φωτογραφηθούν μαζί τους κατά την τελετή απονομής. Οι Μοσίνσκα και Σμόνινα αγνόησαν την προσπάθεια των Ντορόσκο και Γκαντάι να τους δώσουν το χέρι και αποχώρησαν πριν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία. Ο Daria Moshynska, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε φωτογραφία με την χάλκινη Λευκορωσίδα αθλήτρια, υπογραμμίζοντας την κατάσταση που βιώνει η χώρα της λόγω του πολέμου.

Αυτά τα περιστατικά επιβεβαιώνουν τη σύνθετη και συναισθηματικά φορτισμένη σχέση που επικρατεί ανάμεσα στους αθλητές και τις χώρες τους εν μέσω των αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων. Ο αθλητισμός, παραδοσιακά ένα πεδίο δόξας, φαίνεται ότι χρησιμοποιείται ως μέσο προπαγάνδας, με τον πόλεμο να αναδεικνύει τα πατριωτικά και εθνικιστικά συναισθήματα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play