Μπελ Γκίμπσον: Η αληθινή ιστορία της απατεώνισσας του Instagram που ενέπνευσε τη σειρά Apple Cider Vinegar

Μπελ Γκίμπσον: Η αληθινή ιστορία της απατεώνισσας του Instagram που ενέπνευσε τη σειρά Apple Cider Vinegar

Η ιστορία της Μπελ Γκίμπσον, μιας influencer που εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, δραματοποιείται στη νέα μίνι σειρά του Netflix. Μια νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο Apple Cider Vinegar αναδεικνύει τη ζωή μιας Αυστραλής influencer, της Μπελ Γκίμπσον, η οποία εξαπάτησε το κοινό ισχυριζόμενη ότι υπέφερε από μια ανίατη ασθένεια για να προωθήσει εναλλακτικές θεραπείες. Πίσω στο 2013, η Μπελ, μια νεαρή γυναίκα, κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα όταν παρουσίασε μια εφαρμογή ευεξίας, ισχυριζόμενη ότι είχε νικήσει τον καρκίνο μέσω φυσικών θεραπειών. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το 2009 διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, αλλά επέλεξε να σταματήσει τις χημειοθεραπείες και να αναζητήσει εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας μέσω της διατροφής.

Αυτή η ιστορία επιτυχίας συγκέντρωσε περισσότερους από 200.000 διαδικτυακούς θαυμαστές στο Instagram, που την ακολουθούσαν με πάθος, οδηγώντας στη δημιουργία μιας εφαρμογής ευεξίας και ενός best-seller βιβλίου μαγειρικής, το οποίο απέδιδε τη σωστή διατροφή ως το κλειδί της θεραπείας της. Όμως, η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική. Η Μπελ Γκίμπσον δεν είχε ποτέ διαγνωστεί με καρκίνο και τελικά παραδέχτηκε ότι όλα ήταν ψέματα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας ήρθε το 2015, όταν σε συνέντευξή της δήλωσε: Όχι, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Εν τω μεταξύ, η Γκίμπσον, απατώντας τη δημοσιότητα, εμπνεύστηκε τη σειρά Apple Cider Vinegar, η οποία δραματοποιεί την περίπτωσή της ως παράδειγμα των σκοτεινών στοιχείων που κρύβονται πίσω από την κουλτούρα ευεξίας.

Το Netflix φέρνει στην επιφάνεια αυτή την ιστορία μέσα από μια μίνι σειρά έξι επεισοδίων. Η Κάιτλιν Ντέβερ υποδύεται την Γκίμπσον ως μια ψυχαναγκαστική ψεύτρα που προσπαθεί να γίνει αρεστή, διαψεύδοντας πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και επηρεάζοντας εκατομμύρια ακολούθους της να πιστέψουν στις μεθόδους της. Η σειρά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους χρήστες που ακολουθούν τυφλά ιατρικές συμβουλές από αναγνωρίσιμες προσωπικότητες χωρίς ιατρική γνώση. Στην εποχή μας, όπου η βιομηχανία ευεξίας ανέρχεται σε 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, οι περιπτώσεις παραπλάνησης και εξαπάτησης παραμένουν μια σοβαρή ανησυχία για την κοινωνία.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play