Από Βαλσάμη Δουκάκη
Είναι θαρρώ η πρώτη φορά που το γλυφαδιώτικο Golf καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου που απευθύνεται σε όλους, και το κάνει με στέρεες βάσεις. Ο χώρος του «Colonial», που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε κυρίως τους γκολφέρ και φιλοξενούσε εκδηλώσεις, ανακαινίστηκε εκ βάθρων και αναπνέει πλέον στο ανάλαφρο colonial ύφος που έπλασε ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης – πιο αισθητό σε ορισμένες μεριές του άνετου χώρου που καλύπτονται με jungle style ταπετσαρίες, αναμεμειγμένο με country chic στοιχεία στην μπροστινή μεριά με τους βελουτέ πετρόλ καναπέδες που ενώνεται με τον καταπράσινο εξωτερικό χώρο. Φροντίσαμε να το επισκεφτούμε προτού νυχτώσει και έτσι χαρήκαμε την αίσθηση της απεραντοσύνης των εγκαταστάσεων που απλώνεται με πεύκα και φοίνικες πάνω σε μαλακές πλαγιές μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.
Παρότι ήταν μόλις οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του εστιατορίου, ο chef de cuisine Άγγελος Καραμούζης που μετρά σχεδόν 15 χρόνια στην ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη και αποτελεί μεταγραφή από την κουζίνα του γειτονικού «Ark», έδωσε δυνατά δείγματα γραφής στην εκτέλεση του μενού που δημιούργησε ο μέντοράς του στο γνώριμο μοντέρνο ελληνικό ύφος του: εξαιρετικό το σεβίτσε από λαβράκι σε γαλανόλευκη ενδυμασία με φακοσαλάτα και καπνιστό ταραμά, πολύ καλά τα τορτελίνια -χειροποίητα, καλή ζύμη, σωστό βράσιμο- γεμισμένα με κόκορα από τους Μολάους όπως και τα λινγκουίνι σε μια συριανή εκδοχή της Alfredo’s με τυρί Σαν Μιχάλη.
Μας άρεσαν επίσης τα τσιπς κολοκυθιού για το ωραίο τους τηγάνι, όπως και η τρυφερή ταλιάτα από διάφραγμα που κοβόταν με το πιρούνι, ενώ κλείσαμε με τον signature μπακλαβά του Μπαξεβάνη, που ήρθε αρωματικός και με τα φύλλα του τραγανά. Σημειώστε ότι την υπογραφή του σεφ έχει και ο πρωινός κατάλογος του εστιατορίου, με πολλές ιδέες για smart snacking, ενώ το πάρκινγκ είναι άνετο και δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Golf.
“ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ”