Δεκαεπτά φορείς ανταγωνίζονται για την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

Δεκαεπτά φορείς ανταγωνίζονται για την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

Δεκαεπτά φορείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προσφέροντας την ευκαιρία στους εργαζόμενους να εφοδιαστούν με ψηφιακές δεξιότητες. Στόχος είναι η επιδοτούμενη κατάρτιση τουλάχιστον 34.722 εργαζομένων, εκ των οποίων το 25% θα πρέπει να είναι γυναίκες. Η πρόσκληση απευθύνεται σε εργαζόμενους με τουλάχιστον μέσο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων, που επιθυμούν να αποκτήσουν προχωρημένες γνώσεις σε καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, «η ψηφιακή μετάβαση της χώρας προϋποθέτει και δημιουργεί νέες ανάγκες για ψηφιακές δεξιότητες». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου+, και περιλαμβάνει κριτήρια αποδοτικότητας στην αξιολόγηση των προτάσεων.

Η Γιώτα Παπαρίδου, πρόεδρος του ΣΕΠΕ, τονίζει ότι η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων είναι βασικός άξονας του ψηφιακού μετασχηματισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εκπαιδεύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στον τομέα. Ο Θεόφιλος Μυλωνάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ελλάδος, επισημαίνει ότι η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου κεφαλαίου αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις της χώρας.

Τα προγράμματα κατάρτισης εστιάζουν σε τομείς όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια, το cloud computing και η ρομποτική υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις των ΤΠΕ.

Η πιστοποίηση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, η οποία θα περιλαμβάνει και συμβουλευτικές δράσεις για τους συμμετέχοντες.

©

Loading