Ανακαλύψτε δύο μοναδικές συνταγές για πίτες που θα εντυπωσιάσουν στο πασχαλινό σας τραπέζι. Με την εορτή του Πάσχα να πλησιάζει και τα οικογενειακά τραπέζια να ετοιμάζονται, παρουσιάζουμε δύο συνταγές που αποκαλύφθηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Η πρώτη συνταγή αφορά την κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο και γιαούρτι. Τα υλικά περιλαμβάνουν 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 1 πράσο, 1 λευκό κρεμμύδι, 100 γρ. σταφίδες ξανθές, 350 γρ. γιαούρτι, 1 ματσάκι θυμάρι, 100 γρ. κουκουνάρι, 100 γρ. ρύζι, 2 αυγά, 60 ml λευκό κρασί, 200 ml ελαιόλαδο, 1 συσκευασία με χωριάτικα φύλλα, 1 ξύλο κανέλας, 3 γαρύφαλλα και 150 γρ. κασέρι τριμμένο.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η γέμιση ψήνεται μαζί με την πίτα, διατηρώντας τη γεύση και την υγρασία. Για την παρασκευή, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, στρώνουμε τα χωριάτικα φύλλα σε ένα ταψί, προσθέτουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με επιπλέον φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Η δεύτερη συνταγή είναι η μυρωδάτη χορτόπιτα, η οποία απαιτεί 6 χωριάτικα φύλλα, 1 κιλό διάφορα χόρτα εποχής, 100 ml ελαιόλαδο, 400 γρ. σπανάκι, 5 φρέσκα κρεμμύδια, 1 ματσάκι μάραθο, 1/2 ματσάκι άνηθο, 1 ματσάκι δυόσμο, 1 ματσάκι μυρώνια, 3 αυγά, αλάτι και πιπέρι. Σε τηγάνι καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και μαραίνουμε το σπανάκι. Αναμιγνύουμε τα υλικά, απλώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr