Δύο εύκολες συνταγές που προσφέρουν homemade γεύσεις για κάθε περίσταση. Δύο συνταγές που παραπέμπουν σε καντίνα, αλλά προσφέρουν όλη τη φρεσκάδα και την ποιότητα του σπιτικού φαγητού, παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Αυτές οι γευστικές προτάσεις στοχεύουν να ανεβάσουν τη διάθεση των καλεσμένων και να ενθουσιάσουν τους γευσιγνώστες.
Οι burritos με chili con carne συνδυάζουν πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανικά για ένα γεύμα γεμάτο γεύση.
Burritos με chili con carne
Υλικά
– 6 τορτίγιες
– 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 150 γρ. καστανό ρύζι
– 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 1 ματσάκι κόλιανδρος
– 3 κόκκινες τσίλι πιπεριές
– 2 ντομάτες
– 150 γρ. κόκκινα φασόλια
– 150 γρ. καλαμπόκι
– 2 λάιμ
– 1 κόκκινο κρεμμύδι
Διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και λίγο πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό από λάιμ και λίγο ζωμό. Έπειτα, προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια, το καλαμπόκι, τον φρέσκο κόλιανδρο και τη ντομάτα. Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να βάλουμε στο τηγάνι και ρύζι που έχουμε βράσει. Αφού το μείγμα ολοκληρωθεί, ανοίγουμε μια τορτίγια, τη γεμίζουμε και, αν θέλουμε, τη βάζουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.
Τα hot dog με μοσχαρίσια λουκάνικα σπετζοφάι αποτελούν μια εκλεπτυσμένη εκδοχή ενός αγαπημένου σνακ, συνδυάζοντας παραδοσιακά υλικά.
Hot dog με μοσχαρίσια λουκάνικα σπετζοφάι
Υλικά
– 4 ψωμιά Hot Dog
– 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 150 γρ. φέτα
– 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 100 γρ. ανθότυρο
– 50 ml ελαιόλαδο
– 1 λεμόνι ξύσμα
– 4 μοσχαρίσια λουκάνικα (200 γρ.)
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 πιπεριές τσίλι
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 30 ml ελαιόλαδο
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. ρίγανη
– 100 ml λευκό κρασί
– Αλάτι, πιπέρι
Το μυστικό
Τα λουκάνικα σπετζοφάι καλό είναι να χαραχτούν πριν το τηγάνισμα, ώστε να ψηθούν σωστά.
Διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο λάδι, βάζουμε τα λουκάνικα και τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πιπεριά κέρατο, τις πιπεριές τσίλι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο πελτέ ντομάτας, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, την ντομάτα κονκασέ, λίγο λευκό κρασί, το ανθότυρο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το λουκάνικο μέσα στο ψωμί και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά και μουστάρδα. Το hot dog αλά ελληνικά είναι έτοιμο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr