Δύο θανατηφόρα τροχαία στη Βολιβία προκαλούν τουλάχιστον 68 θανάτους, επισημαίνοντας την επείγουσα ανάγκη για οδική ασφάλεια. Στο δεύτερο σοβαρό τροχαίο που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Καρναβαλιού στη Βολιβία, ένα τζιπ συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα το τελευταίο να πέσει σε χαράδρα. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους τριάντα, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 19. Το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες ώρες της Δευτέρας στον δρόμο που συνδέει το Ορούρο με το Ποτόσι, με τη συνοδευτική αναφορά από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να αναφέρει ότι 31 θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Bracamonte.
Αρχικά, ο αριθμός των θανάτων υπολογίστηκε σε 15, ωστόσο, με την πρόοδο των διασώσεων, αυτός ο αριθμός διπλασιάστηκε. Δυστυχώς, οι απώλειες περιλαμβάνουν και ανηλίκους, σύμφωνα με δημοσιεύματα της La Razon. Ο Τσόκε, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ποτόσι, δήλωσε ότι οι 22 τραυματίες περιλαμβάνουν τρία παιδιά.
Οι έρευνες δείχνουν ότι το ογκώδες τζιπ ευθύνεται για την είσοδο στη λωρίδα κυκλοφορίας του λεωφορείου. Η κατάσταση οδήγησε στη σύλληψη του οδηγού του τζιπ, ο οποίος ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες για το ατύχημα. Η διάσωση των θυμάτων απαιτούσε τη συμμετοχή τουλάχιστον 50 ανδρών από την αστυνομία και την πυροσβεστική, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν σχοινιά και φορεία για να απομακρύνουν τα σώματα από τη χαράδρα.
Αυτό είναι το τέταρτο θανατηφόρο τροχαίο στην Βολιβία μέσα σε δύο εβδομάδες, με τα ατυχήματα στους δρόμους της χώρας να προκαλούν περίπου 1.400 θανάτους και 40.000 τραυματισμούς ετησίως, κυρίως λόγω ανθρώπινων λαθών. Ο γενικός διοικητής της αστυνομίας δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου Εμάνουελ είχε επίπεδα αλκοόλ πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr