Ανακαλύψτε δύο νόστιμες σπιτικές συνταγές street food για απολαυστικά γεύματα. Η μέρα απαιτεί χαλάρωση και καλοπέραση. Και σε αυτό το πνεύμα μας εισάγει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τις συνταγές που παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Δύο συνταγές που συνδυάζουν άρωμα street food και σπιτική ποιότητα, προσφέροντας γεύσεις που θα αγαπήσετε.
Φαλάφελ με γιαούρτι σε αραβική πίτα
*Υλικά:*
– 1 κιλό ρεβίθια
– 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
– 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
– 1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
– 1/2 κ.γ. κύμινο
– 1/2 κ.γ. baking powder
– 2 κ.σ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
– 6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
– Ηλιέλαιο
*Το μυστικό:*
Το μεγάλο μυστικό είναι η επιλογή φρέσκων ρεβιθιών και το μουλιάσμά τους για μια ολόκληρη νύχτα.
*Διαδικασία:*
Μουσκεμένα ρεβίθια τοποθετούμε στο μίξερ με το baking powder, το αλεύρι, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο. Χτυπάμε καλά και σχηματίζουμε μπάλες που τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρουμε τις φαλάφελ σε αραβική πίτα με μια νόστιμη σος γιαουρτιού, ολοκληρώνοντας την εμπειρία του μεσανατολικού street food.
Σάντουιτς με λουκάνικο και ουγγαρέζα
*Υλικά:*
– 6 ψωμάκια για σάντουιτς
– 2 μοσχαρίσια λουκάνικα
– 2 πράσινες πιπεριές
– 2 κόκκινες πιπεριές
– 1 κίτρινη πιπεριά
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 50 ml κόκκινο κρασί
– 150 γρ. γκούντα τριμμένη
– Αλάτι, πιπέρι
*Υλικά για την ουγγαρέζα:*
– 400 γρ. μαγιονέζα
– 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε φέτες
– 2 κ.σ. κέτσαπ
– 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
– Αλάτι, πιπέρι
*Το μυστικό:*
Το σάντουιτς ετοιμάζεται αποκλειστικά στο τηγάνι για να διατηρήσει την αλητεία του.
*Διαδικασία:*
Για την ουγγαρέζα, αναμιγνύουμε μαγιονέζα και κέτσαπ με το καπνιστό ζαμπόν και το σέλινο. Στο τηγάνι, προσθέτουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές, τηγανίζουμε και λίγο πριν από το τέλος ρίχνουμε το ψωμί για να απορροφήσει γεύσεις. Προσθέτουμε την ουγγαρέζα και το τυρί, κλείνουμε το σάντουιτς και σερβίρουμε.