Δύο συνταγές αφιερωμένες στα ρεβύθια: Υγιεινές και νηστίσιμες επιλογές

Δύο συνταγές αφιερωμένες στα ρεβύθια: Υγιεινές και νηστίσιμες επιλογές

Δύο γευστικές και νηστίσιμες συνταγές με ρεβύθια, ιδανικές για υγιεινή διατροφή και γαστρονομική απόλαυση. Δύο νηστίσιμες συνταγές με ρεβύθια που παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία για ποικιλία στη διατροφή μας. Οι συνταγές αυτές είναι όχι μόνο υγιεινές αλλά και γευστικές, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα των ρεβυθιών στη μεσογειακή κουζίνα.

Ρεβύθια κάρυ με σπανάκι και γλυκοπατάτα

*Τα υλικά:*

– 300 γρ. βρασμένα ρεβύθια

– 750 γρ. σπανάκι

– 2 γλυκοπατάτες

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 ντομάτα κον κασέ

– 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ

– 1/2 ματσάκι κόλιανδρος

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 2 κ.σ. κάρυ

– 1 κ.γ. κουρκουμά

– αλάτι

– πιπέρι

*Η εκτέλεση:*

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κάρυ, τον κουρκουμά και το τσίλι. Μετά από λίγο, ρίχνουμε το τζίντζερ, τη λευκή γλυκοπατάτα, το φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Αφού τα υλικά έχουν καβουρδιστεί, προσθέτουμε τα προβρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Στο τέλος, ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη ντομάτα και νερό. Αφού απορροφηθεί το νερό, το πιάτο είναι έτοιμο.

Ρεβύθια με σπανάκι, ντομάτα και λεμόνι

*Τα υλικά:*

– 500 γρ. μουλιασμένα ρεβύθια

– 1 κιλό σπανάκι

– 2 πράσα

– 3 λευκά κρεμμύδια

– 3 σκελίδες σκόρδου

– 3 ντομάτες

– 1 φύλλο δάφνης

– 50 ml λευκό κρασί

– χυμό από 2 λεμόνια

– 1 ματσάκι άνηθος

– 50 ml ελαιόλαδο

– αλάτι

– πιπέρι

*Το μυστικό:*

Για αυτή τη συνταγή, τα ρεβύθια χρειάζονται μουλιασμένα για 13 με 14 ώρες πριν τη μαγειρική διαδικασία.

*Η διαδικασία:*

Αφού μουλιάσουμε τα ρεβύθια, τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε προθερμασμένο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πράσο, το κύμινο, τον άνηθο και τις ντομάτες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η σάλτσα. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε τα ρεβύθια στο τηγάνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play