Δύο γευστικές συνταγές που μεταφέρουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην κουζίνα σας. Δύο συνταγές που έχουν δημιουργηθεί στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά φέρνουν την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στην κουζίνα μας.
Glühwein, το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων, μπορεί να ετοιμαστεί με απλά υλικά και χωρίς την ανάγκη ενός ακριβού κρασιού.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν 1 λίτρο κόκκινο κρασί, 1 πορτοκάλι, 2 στικ κανέλας, 1/4 κ.γ. κάρδαμο, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 100 γρ. τζίντζερ, 2 κλ. δεντρολίβανο, 250 γρ. μέλι και 50 γρ. κονιάκ.
Η διαδικασία είναι απλή: σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρασί και τα αρωματικά. Κόψτε το πορτοκάλι σε φέτες και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά. Ορίστε τη γλυκύτητα κατά βούληση, και μόλις βράσει, σερβίρετε το ζεστό Glühwein με ένα ξυλάκι κανέλας και λίγο κονιάκ.
Τα παραδοσιακά μελομακάρονα είναι μια γλυκιά επιλογή που ενσωματώνει τα πιο νόστιμα υλικά και απαιτεί προσοχή στη διαδικασία παρασκευής.
Για τη ζύμη των μελομακάρονων θα χρειαστείτε 200 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. καλαμποκέλαιο, 200 ml χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 60 ml κονιάκ, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 1 κιλό αλεύρι, 1 κ.γ. γαρύφαλλο, 1 κ.σ. κανέλα και 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε 500 γρ. μέλι, 500 γρ. νερό και 1 φλούδα λεμονιού. Αναμείξτε όλα τα υλικά με προσοχή και πλάστε τη ζύμη σε μέγεθος που θα διπλασιαστεί κατά το ψήσιμο. Ψήστε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς και βυθίστε τα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα.
Αυτές οι συνταγές προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για να μοιραστείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους σας.
Πηγή περιεχομένου: in.gr