Ανακαλύψτε δύο ζεστές σούπες που θα σας ζεστάνουν τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσιες γεύσεις και αρώματα. Η έλευση του κρύου καιρού μας υπενθυμίζει την ανάγκη για ζεστασιά και άνεση, και καμία άλλη επιλογή δεν είναι πιο απολαυστική από μια ζεστή σούπα. Για το λόγο αυτό, σας προτείνουμε δύο γευστικές συνταγές σούπας που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, ιδανικές για να απολαύσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια απολαυστική επιλογή που συνδυάζει την πλούσια γεύση των μανιταριών με μια κρεμώδη υφή.
Μανιταρόσουπα βελουτέ
Υλικά:
500 γρ. μανιτάρια Πορτομπέλο, 350 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 πράσα, 1 λευκό κρεμμύδι, 300 γρ. βρασμένα κάστανα, 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 100 ml κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι.
Η διαδικασία: Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα, προσθέτουμε βούτυρο και ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Ακολουθούν το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κάστανα, με προσοχή να μην προσθέσουμε πολύ υγρασία από τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τελειώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Η σούπα με ψητή γλυκοπατάτα και κολοκύθα προσφέρει μια καπνιστή γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Σούπα με ψητή γλυκοπατάτα, κολοκύθα και τζίντζερ
Υλικά:
1 κιλό κολοκύθα, 300 γρ. γλυκοπατάτες, 1 λευκό κρεμμύδι, 100 γρ. τζίντζερ, 100 ml χυμός πορτοκάλι, 1 πράσο, 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 1 κ.σ. θυμάρι, 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Η διαδικασία: Ψήνουμε τα υλικά στον φούρνο, προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου και στη συνέχεια ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε τη σούπα μας. Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή κρέμα τυρί για επιπλέον δροσιά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr