Η έφεση του εισαγγελέα ενδέχεται να ανατρέψει την απόφαση μη προφυλάκισης του Ιμάμογλου για τρομοκρατία. Αποφασίστηκε να ασκηθεί έφεση από τον εισαγγελέα στην απόφαση του δικαστή, ο οποίος έκρινε ότι ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θα πρέπει να προφυλακιστεί μόνο για την κατηγορία της διαφθοράς και όχι για αυτή της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ιμάμογλου προφυλακίζεται στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα. Η απόφαση αυτή σχετίζεται με την έρευνα που συνδέει τον Ιμάμογλου με το ΡΚΚ, ενώ ο δικαστής έκρινε ότι δεν χρειάζεται να κριθεί προφυλακιστέος και για την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Παρά την προφυλάκιση, ο δικαστής αποφάσισε ότι δεν θα επιβληθεί επιτροπεία στον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης, όπως θα συνέβαινε αν κρινόταν προφυλακιστέος και για αυτή την κατηγορία. Το ερώτημα παραμένει αν η έφεση του εισαγγελέα θα ανατρέψει την αρχική δικαστική απόφαση και θα ανοίξει το δρόμο για επιτροπεία.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για την αντιπολίτευση, και κυρίως το CHP, είναι κρίσιμης σημασίας να υπάρξει μαζική προσέλευση στις κάλπες, ενισχύοντας τον Ιμάμογλου και εκφράζοντας αντίθεση στις πρακτικές της κυβέρνησης Ερντογάν. Αναλυτές στην Τουρκία επισημαίνουν ότι η απόφαση για προφυλάκιση του Ιμάμογλου μπορεί να αποδειχθεί πολιτική αυτοκτονία για τον Ερντογάν, καθώς η προφυλάκιση έχει δημιουργήσει μια εικόνα κατατρεγμένου που μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία των Τούρκων πολιτών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr