Ανακαλύψτε μια γευστική και εύκολη συνταγή για φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο, ιδανική για γεύματα της καθημερινότητας. Η καθημερινότητα μπορεί να είναι απαιτητική, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να απολαύσετε ένα γεύμα που είναι εύκολο και γευστικό. Αυτή η συνταγή για φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα και τόνο είναι ιδανική για τις δύσκολες μέρες, προσφέροντας γεύση και ευκολία. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε αυτή την απλή αλλά νόστιμη συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno. Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω αφού μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο στο σπίτι.
Υλικά:
– 500 γρ. φιογκάκια
– 80 ml ελαιόλαδο
– 320 γρ. τόνος σε νερό
– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 50 γρ. κάπαρη
– 50 γρ. μαύρες ελιές σε ροδέλα
– 100 γρ. λιαστές ντομάτες
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
1. Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και καραμελώστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
2. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το νερό με τον τόνο.
3. Μετά, προσθέστε αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τα προσβρασμένα φιογκάκια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να είναι έτοιμα.