Εύκολη συνταγή γαρίδες με κάρυ και λαχανικά

Εύκολη συνταγή γαρίδες με κάρυ και λαχανικά

Ανακαλύψτε πώς να ετοιμάσετε γαρίδες με κάρυ και λαχανικά με εύκολα και νόστιμα αρώματα Ασίας. Η πλειονότητα των ανθρώπων, όταν σκέφτονται ινδικά φαγητά, συνήθως φέρνει στο μυαλό πιάτα που είναι δύσκολα και καυτερά, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση αυτής της συνταγής. Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια απλή και γευστική εκδοχή γαρίδων με κάρυ και λαχανικά, που αναδεικνύει τα μοναδικά αρώματα και τα ζωντανά χρώματά της.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

– 1 κιλό γαρίδες Νο2

– 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

– 50 ml φυτικό λάδι

– 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 4 κόκκινες πιπεριές τσίλι

– 1 ματσάκι κόλιανδρο

– 150 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο

– 2 κίτρινες πιπεριές

– 100 γρ. βρασμένα ρεβίθια

– 2 κ.σ. κάρυ

– 100 γρ. γάλα καρύδας

– 50 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι

– Αλάτι, πιπέρι

Το μυστικό στη γεύση του πιάτου είναι ο συνδυασμός του κάρυ, του γάλακτος καρύδας και των μανιταριών, που προσφέρουν ένα πολύ όμορφο χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα.

Για την παρασκευή της συνταγής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

– Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε κατά σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.

– Προσθέστε το κάρυ και στη συνέχεια το τζίντζερ, τις κίτρινες πιπεριές και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας καλά.

– Στη συνέχεια, προσθέστε τον χυμό λεμονιού για την απαραίτητη οξύτητα, τα βρασμένα ρεβίθια και το γάλα καρύδας.

– Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο, ανακατέψτε και γαρνίρετε με το σουσάμι.

Loading

Play