Ανακαλύψτε τη συνταγή για το calzone με ντομάτα, μοτσαρέλα και μπέικον, ιδανικό πιάτο για τις γιορτές. Υπάρχουν πιάτα που αναδεικνύουν την ατμόσφαιρα των γιορτών, και η συνταγή αυτή προσφέρει μια ελκυστική επιλογή για τις κοινωνικές συναντήσεις. Με την καθοδήγηση του γνωστού σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου, το calzone αυτό αποπνέει αρώματα Ιταλίας και είναι εύκολο στην παρασκευή του. Στη διάρκεια της εκπομπής Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει, ειδικά αν περιμένετε φίλους στο σπίτι.
Η συνταγή περιλαμβάνει σπιτική ζύμη και γέμιση που συνδυάζει ντομάτα, μοτσαρέλα και μπέικον, ιδανική για κάθε συγκέντρωση.
Τα υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι τύπου 00
150 ml νερό
1 κ.γ. ξερή μαγιά
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
4 φέτες μπέικον
1 πράσινη πιπεριά
2 μανιτάρια πορτομπέλο
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Το μυστικό
Να θυμάστε ότι το calzone δεν χρειάζεται υπερβολική σάλτσα ντομάτας.
Η διαδικασία
Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για περίπου 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, την τοποθετούμε σε μια επιφάνεια, την πιέζουμε και τη ανοίγουμε με πλάστη.
Για τη γέμιση: Αφού ανοίξουμε τη ζύμη, προσθέτουμε το τυρί, τα μανιτάρια, το μπέικον, τις πιπεριές, τη ρίγανη και λίγο σάλτσα. Κλείνουμε τη ζύμη και τη τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε το calzone σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr