Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαβράκι σε κρούστα αλατιού, ιδανική για κάθε γεύμα. Είτε σας αρέσει να το τρώτε είτε όχι, το ψάρι πάντα προκαλεί πονοκέφαλο και δεύτερες σκέψεις. Ακόμα και αυτοί που αγαπούν τη γεύση του, δεν έχουν και ιδιαίτερη διάθεση να το μαγειρέψουν, καθώς η όλη διαδικασία μοιάζει αρκετά μπελαλίδικη. Και έρχεται αυτή η συνταγή να τα αλλάξει όλα.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, αποφάσισε να μας δείξει έναν σχετικά εύκολο και γρήγορο τρόπο ψησίματος ψαριού, που δεν θα μυρίσει όλο το σπίτι και το αποτέλεσμα είναι λουκούμι. Λαβράκι σε κρούστα αλατιού, μια συνταγή για ψάρι στα καλύτερά της.
– 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
Η κρούστα αλατιού ψήνει ομοιόμορφα το ψάρι, κρατάει όλη την υγρασία και το κάνει ζουμερό.
Σε ένα ταψί, όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το λαβράκι. Προσθέτουμε τις φέτες λεμόνι, το δεντρολίβανο, το άνηθο και φινόκιο στην κοιλιά του ψαριού. Καθώς το ψάρι είναι ένα κιλό, για την κρούστα βάζουμε δύο κιλά αλάτι 70% χοντρό και 30% ψιλό αλάτι. Ρίχνουμε το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε ασπράδι αυγού, ώστε να κάνει σωστή κρούστα. Ανακατέβουμε με τα χέρια μας και κλείνουμε με το αλάτι το λαβράκι. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, 20 λεπτά για κάθε κιλό ψάρι.