Ανακαλύψτε μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή τσιπούρας γιαχνί, ιδανική για χειμερινούς μήνες, με φρέσκα χόρτα και πατάτες. Το ψάρι είναι ένα υλικό στενά συνδεδεμένο με το καλοκαίρι και τις ταβέρνες στα νησιά. Ωστόσο, ταιριάζει εξίσου και στους χειμερινούς μήνες. Μια τέτοια συνταγή μας παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, τώρα που η θερμοκρασία έπεσε απότομα. Μην σας πιάνει άγχος όπως ακούγεται: καλές πρώτες ύλες χρειάζονται, λίγο μεράκι και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
### Τα υλικά
– 1 κιλό τσιπούρα σε κομμάτια
– 100 ml ελαιόλαδο
– 2 πατάτες
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 1 ματσάκι καυκαλήθρες
– 1 ματσάκι μυρώνια
– 1 κιλό χόρτα εποχής
– 150 ml λευκό κρασί
– χυμό από 2 λεμόνια
– 1 ντομάτα
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό στην παρασκευή αυτής της συνταγής είναι η επιλογή των χόρτων. Τα χόρτα του χειμώνα, όπως τα αντίδια, μπορεί να πικρίζουν, αλλά είναι από τα πλέον υγιεινά χόρτα.
### Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε τις πατάτες για να τραγανίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κρεμμυδόσκορδο, τις μυρώνιες, τις καυκαλήθρες και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά. Αφού τα σοτάρουμε, τοποθετούμε την τσιπούρα από πάνω για να αρωματιστεί. Η επόμενη κίνηση είναι να τοποθετήσουμε τα χόρτα εποχής πάνω από το ψάρι, προσθέτοντας τη ντομάτα και το λεμόνι, και αφήνουμε να ψηθεί.