Εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στην έκδοση Λευκώματος: «Η Αττική γη χαιρετίζει τον Ολυμπισμό»

Σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Πάρκο Τρίτση, τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν στην έκδοση του τρίγλωσσου λευκώματος με τίτλο: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ», η οποία εστάλη στους επίσημους παράγοντες και τα τουριστικά γραφεία του Τόκυο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2021

Τόσο η έκδοση όσο και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την  Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους ολυμπιονίκες για την συμμετοχής τους στο λεύκωμα, το οποίο τους παραδόθηκε ως ενθύμιο ενώ  απένειμε  το τιμητικό βραβείο στην Ολυμπιονίκη Β. Πατουλίδου.  

propoli

Στην  εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ των Ολυμπιονικών και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα. Παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Δ. Τομέα Α. Λεωτσάκος, Πειραιά Σ. Αντωνάκου,  ο δήμαρχος Πετρούπολης Σ. Βλάχος, ο αντιδήμαρχος Ιλιου Α. Τσιμογιάννης, οι Ολυμπιονίκες Β. Πατουλίδου,  Γ. Κωστάκης, Κ. Λουφάκη, Ε. Χριστοδούλου, Β. Ζυγούρη, στελέχη της Περιφέρειας του Πάρκου, του Αθλητικού χώρου και της Αυτοδιοίκησης.

Για το Λεύκωμα συμμετείχαν επίσης οι Ολυμπιονίκες: Β. Κοζόμπολη Σ. Μπεκατώρου, Α.Ρούμπέση,, Ειρ. Αινδίλη, Ϊ. Μελισσανίδης, Π. Ιακωβάκης, Β. Πολύμερος, Αιμ. Τσούλφα, Στ. Αντωνάκου, Σπ. Γιαννιώτης. 
Χαιρετίζοντας ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη χαρά του που η Περιφέρεια «υποδέχεται τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, επισημαίνοντας «Μέσα από τη συμμετοχή σας στο λεύκωμα, αναδείξατε με τον καλύτερο τρόπο τον νοητό άξονα που συνδέει την Ολυμπία με την Αθήνα, τους πιο εμβληματικούς τόπους της ελληνικής αρχαιότητας, που ακόμα και σήμερα αποτελούν πηγή φωτισμού για όλη την ανθρωπότητα. Ως Έλληνες και ως λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης έχουμε χρέος να τιμάμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας όχι μόνο συμβολικά, αλλά έμπρακτα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να καμαρώσουμε τις νέες γενιές Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών».

Τόνισε ότι για την Περιφέρεια, η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή και ότι διαθέτει «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση ή την εξ αρχής δημιουργία μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου». Ανέφερε ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση του ιστορικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, του κλειστού της Ν. Σμύρνης, του Καπαγέρωφ στον Πειραιά, του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, των κολυμβητηρίων στη Ν. Μάκρη και του Μαραθώνα, αλλά και η υλοποίηση δεκάδων έργων αποκατάστασης, ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης χώρων αθλητισμού σε δήμους όλης της Περιφέρειας.

Και οπωσδήποτε «το εμβληματικό έργο του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας-Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, που θα δώσει σε αθλητές ΑμεΑ τη δυνατότητα να ασκούνται σε ένα αξιοπρεπές, πλήρως λειτουργικό περιβάλλον».

Loading