ΙΝΤΙΜΕ

Άνοιξαν οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας για τους διαδηλωτές

Λίγη ώρα μετά την έκδοση ανακοίνωσης από την πλευρά του ΠΑΜΕ που έκανε λόγο για σκληρή καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης στην κινητοποίηση των εκπαιδευτών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν από το σημείο και οι πόρτες του υπουργείου Παιδείας, άνοιξαν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων, της ΕΕ, χτύπησε για άλλη μια φορά απεργιακή συγκέντρωση, όπως έκανε και προχτές με την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Με ΜΑΤ και χημικά χτύπησε απρόκλητα την απεργιακή συγκέντρωση δασκάλων και καθηγητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας που απαιτούσαν καμιά απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου εκπαιδευτικού, μαζικούς διορισμούς, μόνιμη δουλειά για όλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντωνκαι της κερδοφορίας τους.

Απάντηση πήρε από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς που κατέλαβαν το προαύλιο του Υπουργείου Παιδείας και θα πάρουν νέα πιο μαζική, πιο δυναμική απάντηση απ όλους τους εργαζόμενους.

Δεν μας τρομοκρατούν. Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς».

Στο προαύλιο

Αυτή τη στιγμή, οι διαδηλωτές έχουν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που στεγάζει το υπουργείο, ενώ αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα, Γιώργο Αγγελόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.