Έκπτωση 50% στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά για το Πάσχα

Έκπτωση 50% στα εισιτήριά τους θα έχουν φέτος το Πάσχα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα νησιά, ύστερα από απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Ναυτιλίας.

Όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων: «Κατανοώντας το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο που είχε η δράση της παροχής έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων, οι οποίοι υπηρετούν στην νησιωτική Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών του σχολικού έτους, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνεργασία με τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας, αποφάσισαν και για το διάστημα των διακοπών του Πάσχα, να επαναλάβουν την εφαρμογή του παραπάνω μέτρου».

Η… έκπτωση θα ισχύει για όσους μετακινηθούν από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, με το μειωμένο εισιτήριο να αφορά και τα ΙΧ ή τα δίκυκλά τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν.

Οι προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχύ της έκπτωσης είναι η προσκόμιση, από πλευράς των εκπαιδευτικών, πρόσφατης βεβαίωσης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου είναι διορισμένοι, στην οποία θα βεβαιώνεται α) το σχολείο που υπηρετούν, β) το γεγονός ότι είναι διορισμένοι ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι καθώς και γ) η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν. Η βεβαίωση δύναται να επιδειχθεί εκτός της πρωτότυπης και σε μορφή εκτύπωσης ή φωτοτυπίας (από fax ή e-mail).

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση είναι: Aegean Speed Lines, ANEK Lines, Blue Star Ferries, Fast Ferries, Golden Star ferries, Hellenic Seaways, Ionissos Ferries, Kefalonian Lines, Levante Ferries, Minoan Lines, Seajet, Superstar Ferries, Zante Ferries, Αιγαίον Πέλαγος.