Αγρότες κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη

Τα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), στη οδό Γιαννιτσών 31 στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβαν αγρότες από την Πέλλα, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτων (ΑΤΑΚ) και στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια. Χωρίς αυτήν, δεν θα μπορούν στο εξής να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), ώστε να μπορούν να λαμβάνουν επιδοτήσεις.

“Πάνω από τα μισά αγροτεμάχια θα μείνουν αδήλωτα”

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας, Γιώργος Σιδηρόπουλος, εξήγησε: “Επιδώσαμε και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι εφόσον δεν αποσυρθεί το μέτρο αυτό, πάνω από τα μισά αγροτεμάχια στη χώρα θα μείνουν αδήλωτα. Ας τελειώνουν πρώτα με το κτηματολόγιο και μετά συζητάμε για τις όποιες άλλες κινήσεις επιθυμούν να κάνουν”.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλο, αποτελεί την αρχή μιας σειράς άλλων αντίστοιχων κινήσεων που οργανώνουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο άμεσο μέλλον.