ΑΕΚ: «Στη σφαίρα της φαντασίας τα περί μπράβων»

Ανακοίνωση για τα χθεσινά (8/2) επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε αυτήν, οι «κιτρινόμαυροι» καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά που οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης πριν καν αρχίσει.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ και σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια καταδικάζουν απερίφραστα τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς πάγια θέση μας είναι η καταδίκη κάθε μορφής βίας.

Σε όλη τη διάρκεια της επίπονης διαδικασίας μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδό μας ακολουθήσαμε απαρέγκλιτα το δρόμο της νομιμότητας και του σεβασμού των θεσμών, αγνοήσαμε τις προκλήσεις και τις προσβολές και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από αυτό σήμερα που οι προσπάθειές μας έχουν δικαιωθεί.

Σεβόμαστε απόλυτα τις διαδικασίες λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην κρίση του για την έγκριση του σωτήριου για την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έργου της υπογειοποίησης.

H AEK εκπροσωπήθηκε θεσμικά στη χθεσινή συνεδρίαση από τη διοίκησή της και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της, που ζουν και αναπνέουν για το έργο του γηπέδου, και τα περί… μπράβων που διαβάσαμε σήμερα σε μεμονωμένο δημοσίευμα, όχι μόνο δεν μας εκφράζουν, αλλά ανήκουν και στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας».

Πώς… άναψαν τα αίματα

Υπενθυμίζεται ότι το «παρών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσαν τόσο φίλαθλοι της Ένωσης, όσο και ομάδα κατοίκων του Γραμματικού, η οποία αντιδρά στη δημιουργία της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Τα αίματα «άναψαν», όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα των –νεαρών στην πλειοψηφία τους- κατοίκων, να συζητηθεί το θέμα τους εκτός ημερήσιας διάταξης. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να κάνουν κατάληψη στην έδρα, να σηκώσουν πανό και να απαιτήσουν να συζητηθεί το θέμα τους, το οποίο –κατά την άποψή τους- ήταν πιο σοβαρό από εκείνο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Κάποια στιγμή, η κατάσταση έφτασε στα άκρα, με αρκετούς να φτάνουν στο σημείο να πιαστούν στα χέρια.