Αμύνταιο: Πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε μετά από λήψη αντιβιοτικού

Στο πένθος βυθίστηκε το Βαρικό, στο Αμύνταιο της Φλώρινας, καθώς ένα πεντάχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του όταν υπέστη αλλεργικό σοκ, μετά από λήψη αντιβιοτικού.

Μετά από ξαφνική αδιαθεσία και εμετό, το κοριτσάκι μελάνιασε και λιποθύμησε. Μεταφέρθηκε άμεσα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν είχε σφυγμό, ήταν μελανιασμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη ενός αντιβιοτικού που χορηγείται συχνά και είναι αγαπητό στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης φρούτου.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Αμύνταιο

Σύμφωνα με τον κ. Κυφωνίδη, το πρωί της Τρίτης (21/8) το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ.

Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε. Αμέσως μετά ο πατέρας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, αλλά ήταν ήδη νεκρό και οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Ο κ. Κυφωνίδης ανέφερε ότι εφόσον ένα παιδί δεν έχει αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό, μπορεί να κάνει χρήση κανονικά και απέδωσε το συμβάν στην κακιά ώρα.