Αναβάλλονται οι πλειστηριασμοί ως τις 21/2

Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου έως τις 21 Φεβρουαρίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Στον αντίποδα, πάντως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κανονικά.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, αναστέλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του συλλόγου, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα (Τετάρτη 7/2), καθώς και εκείνοι που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 και 21 Φεβρουαρίου.

Άδεια σε εξαιρετικές περιπτώσεις

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πάντως, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ύστερα από αίτηση του επισπεύδοντος ή του οφειλέτη, θα παρέχεται η σχετική άδεια από το σύλλογο για τη διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του συλλόγου.

Πανηγυρίζει ο Λαφαζάνης

Η είδηση για την αναστολή των φυσικών πλειστηριασμών έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τη Λαϊκή Ενότητα και τον επικεφαλής της, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Με την εξαγγελία των κινητοποιήσεων και τρέμοντας τις αντιδράσεις των αγωνιστών του κινήματος και των πολιτών, η κυβέρνηση και η τραπεζική κλίκα που, υπό τον Γεώργιο Ρούσκα, διοικεί τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών – Πειραιώς έσπευσαν να αναστείλουν τους ανακοινωμένους φυσικούς πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αττικής μέχρι τις 21 Φλεβάρη», ανέφερε αρχικά.

«Η πανικόβλητη αυτή αναβολή των φυσικών πλειστηριασμών συνιστά μια ακόμη επιτυχία του κινήματος για την προστασία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας. Έχουν οικτρές αυταπάτες η ‘’ληστρική’’ κυβέρνηση των τραπεζών και η κλίκα των ’κορακιών’ του Γεώργιου Ρούσκα, αν πιστεύουν ότι βρήκαν τη βρώμικη συνταγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να αρπάξουν εκ τους ασφαλούς τις λαϊκές περιουσίες σε κλειδαμπαρωμένα και πολιορκημένα από ΜΑΤ συμβολαιογραφικά γραφεία», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Σύντομα θα αντιληφθούν ότι η οργή και η εφευρετικότητα του κινήματος δεν σταματάει μπροστά σε αυταρχικές μεθοδεύσεις ενός καθεστώτος ανδρείκελου των τραπεζιτών που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ληστεύει και να εξαθλιώνει την κοινωνία», κατέληξε.