Αναξιοποίητο για 4η χρονιά το πρόγραμμα «φρούτα στο σχολείο»

Αναξιοποίητο για 4 χρονιά καταγγέλλει η ΝΔ πως παραμένει το πρόγραμμα «φρούτα στο σχολείο» καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν εκμεταλλεύεται δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια από το σχετικό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Φρούτων και Λαχανικών.

Σύμφωνα με την κα. Αραμπατζή μόνο για το σχολικό έτος 2017-2018, συνολικά 4.769.570 ευρώ (3.218.885  ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 1.550.685 ευρώ για γάλα), που αναλογούν στην Ελλάδα από την κοινοτική κατανομή, μένουν αναξιοποίητα.

Φέτος μάλιστα, υποστηρίζει η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύναται ν’ ανακατανείμει τα μη απορροφηθέντα κονδύλια σε άλλα Κράτη – Μέλη.  Ήδη, λοιπόν, κάποια από αυτά, όπως είναι λογικό, αιτούνται  επιπροσθέτων κονδυλίων για την επόμενη σχολική χρονιά 2018-2019, αφού στη χώρα μας δεν αξιοποιούνται».

«Κυβερνητικό θράσος…»

Και συνεχίζει η κα. Αραμπατζή: «Η κυβέρνηση, που ως αντιπολίτευση ασκούσε πολιτική κραυγάζοντας για λιποθυμίες μαθητών από ασιτία, όχι μόνο έκοψε τα πολυτεκνικά επιδόματα αλλά έχει το θράσος να παρουσιάζει σε τηλεοπτικά σποτ ειδυλλιακές, τάχα, εικόνες σχολικών γευμάτων, όταν δεν αξιοποιεί, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το σχετικό Κοινοτικό Πρόγραμμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας η απορρόφηση ξεπερνούσε συνολικά το 90% και ειδικά για την περίοδο 2014-2015, έφτασε το 100%.

Η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση παραμελεί επανειλημμένα ένα εξαιρετικά σημαντικό Κοινοτικό Πρόγραμμα, που ούτε απαιτεί ιδιωτική συμμετοχή, ούτε επηρεάζεται από την κρίση στην αγορά.

Στερεί έτσι αδικαιολόγητα και προκλητικά από χιλιάδες μαθητές την ευκαιρία να βελτιώσουν τη διατροφή τους. Αλλά στερεί και από τους παραγωγούς μια πολύ σημαντική ενίσχυση για τις  επιχειρήσεις τους.

Είναι άδικο και έγινε για 4η φορά πράξη».