Φωτ. αρχείου

Απαξιώνονται και ερημώνουν τα σχολεία της διασποράς

Θέμα υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται και να ερημώνουν θέτει η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να εξάγει στο εξωτερικό την εγχώρια καταστροφική της πολιτική.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Κέλλας, ακόμη και σήμερα, στα μέσα της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση «αποδεικνύεται ανίκανη να δώσει λύση στο θέμα της υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, μετακυλίοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένες μάλιστα ειδικότητες τα κενά υπερβαίνουν το 30% των θέσεων».

Αδιαφορεί η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρμόδιο υπουργείο «αφενός περιέκοψε τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο, αφετέρου καθυστερεί εδώ και μήνες να καταβάλει τις επιπρόσθετες αποδοχές στους αποσπασμένους με ειδικό επιμίσθιο, προκαλώντας προβλήματα οικονομικής επιβίωσης στις οικογένειές τους.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας για στήριξη της ομογένειας και για συμβολή, μέσω της εκπαίδευσης, στη διατήρηση της εθνικής και πολιτισμικής  ταυτότητας των ομογενών μαθητών.

Καλούμε  την Κυβέρνηση να σταματήσει να εξάγει στο εξωτερικό την εγχώρια καταστροφική πολιτική της στην Παιδεία και να μεριμνήσει, όπως οφείλει, για την άμεση και πλήρη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού».