Αποκριάτικο ξεφάντωμα στους Φανούς της Κοζάνης

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στους Φανούς της Κοζάνης! Mε τη μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση και το άναμμα των 14 φανών σε όλες της γειτονιές της, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς στην Κοζάνη.

Χθες το βράδυ χιλιάδες νέοι γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης, σ’ ένα πάρτι με αποκριάτικους ρυθμούς που κράτησε έως τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για την καθιερωμένη γιορτή νεολαίας που οργανώνει το τοπικό συμβούλιο νέων της πόλης και που έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των νέων από όλες τις μεριές της χώρας.

Άναψε ο ιστορικότερος φανός

Χθες άναψε ένας από τους ιστορικότερους φανούς της Κοζάνης ο «Φανός Λάκκος τ΄ Μάγγαν». Οι άνθρωποι της γειτονιάς μαζί με τους επισκέπτες χόρεψαν υπό τους ρυθμούς των πνευστών και των χάλκινων ενώ το κρασί και τα κεράσματα προσφέρονταν σε αφθονία στους φιλοξενούμενους.

Οι έμπειροι αρχιτραγουδιστές του φανού άρχισαν να τραγουδούν στην αρχή τα σκωπτικά τραγούδια και όσο το κέφι άναβε άρχισαν να λένε τα λεγόμενα «ξινέτροπα» δηλαδή τα «σκληρά» τραγούδια της αποκριάς, που όπως λένε οι παλιότεροι είναι μόνο για μεγάλους. Η Κοζάνη χθες το βράδυ είχε την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης γιορτής με το πάρτι νεολαίας στην κεντρική πλατεία, τις μπάντες με τα χάλκινα να παίζουν στους δρόμους, στα σοκάκια και τα μαγαζιά της πόλης και με τους χιλιάδες επισκέπτες να χορεύουν και να ξεφαντώνουν στο πνεύμα της αποκριάς.

Sold out τα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία σε όλη την Κοζάνη αλλά και στους γειτονικούς νομούς είναι γεμάτα και όπως εκτιμούν στην οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων του δήμου Κοζάνης σήμερα που οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την παρέλαση και το άναμμα των φανών σε όλη της πόλη, η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ