Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 17χρονος Τανίδης

Από ανακοπή καρδιάς πέθανε ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 21 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στους επόμενους δύο – τρεις μήνες, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την ανακοπή, αφού προηγουμένως αποκλειστεί η ύπαρξη τυχόν τοξικών ουσιών στον οργανισμό του. Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, επίκουρη καθηγήτρια στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Θα μπορούσε να επέλθει από το κρύο»

«Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε πως η αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς. Εφόσον δεν βρεθούν τυχόν τοξικές ουσίες στον οργανισμό του, η καρδιακή ανακοπή θα μπορούσε να επέλθει και από πολύωρη έκθεση στο κρύο», ανέφερε σχετικά η κ. Κοβάτση.

Όσον αφορά το χρόνο θανάτου του άτυχου νεαρού, υπολογίζεται στο διάστημα μεταξύ 26 και 27 Φεβρουαρίου.

Ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή του Νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ νοσηλευόταν στο παιδοψυχιατρικό τμήμα, με εισαγγελική εντολή, όπου είχε μεταφερθεί στις 21 Φεβρουαρίου από το κέντρο φιλοξενίας του ΑΧΕΠΑ.

Ο νεαρός είχε διαγνωστεί με μία σπάνια ασθένεια που λέγεται «παριλιστική σε ιδέες και αίσθηση μανίας καταδίωξης».

Φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 17χρονου: