Φωτ. αρχείου

«Ατυχές συμβάν» λένε οι φαντάροι που κακοποίησαν το σκυλί

Για «ατυχές συμβάν» κάνουν λόγο οι δύο φαντάροι που κακοποίησαν το σκυλί σε στρατόπεδο της Κόνιτσας, προκαλώντας την αντίδραση και των αποτροπιασμό χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου, καθώς και την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Οι δύο νεαροί φαντάροι που εμφανίζονται στο επίμαχο video φέρονται να εξέφρασαν τη μεταμέλειά τους, με δήλωσή τους στο paramythia-online.gr και στο thespro.gr.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, «οι Νικόλαος Τζούνας και ο Γεώργιος Χαρίτος δηλώνουν δημόσια την ειλικρινή τους μεταμέλεια», ενώ υποστηρίζουν πως ο συγκεκριμένος σκύλος «έχαιρε της διαχρονικής τους φροντίδας» και πως επρόκειτο «για ατυχές περιστατικό μη αποδεκτό προς τις αρχές τους».

Αναλυτικά η δήλωση που φέρονται να έκαναν οι δύο φαντάροι:

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας

Γεώργιος Χαρίτος».

Ζωντανό το άτυχο σκυλί

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι, ότι το σκυλί που υπέστη την κακοποίηση στο video -το οποίο έχει κατέβει πλέον από τα social media- είναι ζωντανό και υπό τη φροντίδα φιλόζωων, όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Κυριακής (25/3) ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων Animal Action.