Γυαλιά καρφιά τα έκαναν αναρχικοί στην Ερμού (pics)

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν αναρχικοί στην Ερμού.

Ομάδα αναρχικών πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση τα ξημερώματα σπάζοντας τζαμαρίες και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα της Ερμού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 11 καταστήματα έχουν υποστεί φθορές ενώ προσήχθησαν για τα επεισόδια δύο άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia οι αναρχικοί λένε ότι η ενέργειά τους εντάσσεται στο πλαίσιο του «γενικότερου κύματος αλληλεγγύης» στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος συλληφθεί για το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει ως εξής:

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπια δυναμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπασαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ.Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου».